Op dinsdagavond 8 februari 2022 stond de eerste kwartfinale in de Beker van Brabant Voetbal Vlaanderen op het programma. Eerste provincialer RWDM Girls, dat vooral naar de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal wil promoveren, nam het op de Sippelberg in de Mahatma Gandhilaan in Molenbeek op tegen KV Kester-Gooik, momenteel zesde in diezelfde reeks.

Begin december van vorig jaar eindigde dit duel in de competitie op een 3-0-overwinning voor de thuisploeg maar bekervoetbal is een ander verhaal. De wedstrijd begon met een vroege rode kaart voor Imane El Rhifari. De centrale verdediger van RWDM Girls hield de doorgebroken Sien Van Nimmen af en werd door scheidsrechter Franky Vanderstraeten uit het veld gestuurd. Even over haflweg de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong toen Yara Ghillebert een hoekschop van captain Larissa Jacobs tegen de netten kopte (0-1, 25ste minuut). Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd te worden want de thuisploeg kwam niet meer langszij. KV Kester-Gooik staat dit jaar zo al zeker in de halve finale.

Op woensdagavond 9 februari 2022 staan de andere drie kwartfinales op het programma met om 20 uur het duel tussen de nog als enige overgebleven tweede provincialer VK Holsbeek thuis tegen K. Olympia SC Wijgmaal, en verder ook om 20 uur RWL Sport – Boutersem United. Om 20 uur 15 is er dan nog Leeuw-Brucom tegen KFC Herent.

Nog meegeven dat in de eerste provinciale Brabant VV op vrijdagavond 11 februari 2022 de topper tussen KFC Herent en RWDM Girls op het programma staat op het sport-en ontspanningscomplex De Kempen op de Mechelsesteenweg 634 in Herent.