Het Belgische nationale vrouwenteam U19 heeft zich op zondag 20 september 2015 in Owestry geplaatst voor de tweede ronde in de EK-kwalificatie richting Slovakije 2016. België won met 0-6 tegen gastland Wales en plaatste zich zo met 6 punten als tweede in de groep naast Azerbeidzjan dat groepswinnaar werd met het maximum van de punten (9 op 9) nadat het op de slotdag ook tegen Kroatië met 2-1 won.

België stond tegen Wales bij de rust al met 0-2 voor na doelpunten van Henriette Awete (RSC Anderlecht, 16de minuut) en Celien Guns (Lierse, 45ste + 1′ minuut). Na de rust dikten de vrouwelijke Buffalo’s Amber Maximus met een dubbel (66ste en 78ste minuut), Chloé Vande Velde (81ste minuut) en Isabelle Iliano (90ste + 3′ minuut) aan tot de 0-6-eindcijfers. België stond zo op een veilige 6 punten, Wales eindigde het mini-toernooi in eigen land zonder punten.

Azerbeidzjan en Kroatië hielden, in het andere duel dat op hetzelfde moment gespeeld werd in Broughton, lang gelijke tred. Azerbeidzjan kwam na 9 minuten op voorsprong via Nigar Jalilli (1-0) maar 2 minuten later stonden de bordjes alweer gelijk na een goal van Dora Pušelj Drezga (1-1). In de 61ste minuut scoorde Yaiza Relea de 2-1 voor Azerbeidzjan en dat was meteen het winnende doelpunt. Kroatië, dat in de laatste tien minuten nog twee speelsters met een dubbele gele kaart uit het veld zag gestuurd worden, kwam niet meer terug en bleef zo dus op 3 punten steken.

Naast Azerbeidzjan en België hebben zich nog 20 landen geplaatst voor die Eliteronde (de twee landen met het beste coëfficiënt Engeland en Spanje waren al zeker van kwalificatie) die vanaf begin april 2016 zal plaatsvinden en waarvan de loting (6 groepen van 4 landen) op vrijdag 13 november 2015 geprogrammeerd staat in Nyon.

Voor de volledigheid geven we nog eens alle landen die zich via de kwalificatie hebben geplaatst:
Als groepswinnaar: Zwitserland, Frankrijk, Azerbeidzjan, Finland, Duitsland, Zweden, Nederland, Noorwegen, Denemarken, Rusland en Schotland.
Als tweede in de groep: Griekenland, Tsjechië, België, Polen, Hongarije, Noord-Ierland, Italië, Portugal, Wit-Rusland, Ierland en Oostenrijk.

Engeland en Spanje waren vrij en dus al zeker van kwalificatie. De EK-eindronde is in Slovakije van 19 tot 31 juli 2016.