Op woensdagavond 2 maart 2022 heeft Standard de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de Women’s Scooore Super League gewonnen op bezoek bij SV Zulte Waregem. Het kwam van een achterstand terug om met de drie punten huiswaarts te keren.

Ook in Zulte was er een spandoek voor de onfortuinlijke Vanity Lewerissa die getroffen is door borstkanker. Foto – (c) Sportpix.

SV Zulte Waregem kwam na 38 minuten op voorsprong via Chiara Steyvers (1-0) maar Davinia Vanmechelen maakte net voor de rust gelijk (1-1, 45ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft zorgde Zoë Van Eynde voor de Luikse voorsprong (1-2, 69ste minuut) en die werd ondanks een numerieke minderheid in het laatste kwartier vastgehouden De voor Welma Fon ingevallen Luka Maillard kreeg immers op heel korte tijd twee gele kaarten waarna ze uit het veld werd gestuurd (75ste en 76ste minuut). Standard eindigde op die manier de reguliere competitie op de derde plaats met 36 punten op 54, dat zijn er 9 minder dan leider RSC Anderlecht, 8 minder dan OHL Women maar wel eentje meer dan Club YLA en 6 meer dan KRC Genk Ladies. SV Zulte Waregem eindigde de reguliere competitie op de 7de plaats met 22 punten op 54, dat zijn er 7 minder dan KAA Gent Ladies, dat zesde werd.

Nog meegeven dat Standard vorig seizoen in de reguliere competitie tweede werd met 42 punten op 54 terwijl SV Zulte Waregem toen slechts op de 9de plaats eindigde met 13 punten op 54.