Share

Het Brazliaanse vrouwenvoetbalteam heeft met de knappe prestaties in de groepsfase van de Olympische Spelen vele harten veroverd ten koste van het mannenteam, dat wel al 5 keer wereldkampioen werd maar nog nooit de Olympische titel haalde.

Neymar, de stervoetballer van FC Barcelona, is de captain van Os Canarinhos, maar in de groepsfase kwam het team onder leiding van trainer Mario Rogério Reis Micale zowel tegen Zuid-Afrika als tegen Irak niet verder dan 0-0.

Dat zorgde voor een berg kritiek en in de tribunes werd zelfs de naam Marta geroepen telkens Neymar aan de bal kwam. Afgelopen nacht heeft Brazilië dan toch met 4-0 gewonnen tegen Denemarken en zich geplaatst voor de kwartfinales en dus reageerde Neymar achteraf voor de media op alle kritiek.

“Marta is een geniale voetbalster, de beste ter wereld”, zo liet Neymar weten aan O Globo. “Ik ben fier dat ze Brazilië vertegenwoordigd en ook dat ik vergeleken wordt met haar! Ik hoop dat het vrouwenvoetbalteam hun droom om Olympisch kampioen te worden eveneens kunnen waarmaken!”

Brazilië staat zowel bij de mannen als bij de vrouwen in de kwartfinales van de Olympische Spelen en die zien er als volgt uit:

Bij de vrouwen op vrijdag 12 augustus 2016:
Verenigde Staten – Zweden in Brasilia;
China – Duitsland in Salvador;
Canada – Frankrijk in Sao Paulo;
Brazilië – Australië in Belo Horizonte;

Bij de mannen op zaterdag 13 augustus 2016:
Portugal – Duitsland in Brasilia;
Nigeria – Denemarken in Salvador;
Zuid-Korea – Honduras in Belo Horizonte;
Brazilië – Colombia in Sao Paulo.

Voor meer over Neymar en Brazilië ga naar:

Website UEFA

PS: De laatste Belgische deelname aan het Olympisch voetbaltornooi bij de mannen, dat in 1920 in Antwerpen nog gewonnen werd, was in 2008 in China. De Belgian Red Flames speelden nog nooit op een Olympisch vrouwenvoetbaltornooi.

Share