Op zondag 13 maart 2022 stonden er twee topaffiches op het programma in de Franse D2 Féminine tussen enerzijds Lille OSC, de club van Silke Demeyere, en leider Nantes en anderzijds de oudste club van Frankrijk Le Havre, 150 jaar oud, en RC Lens. Het werd een interessante zondag!

Het Stade Océane, een stadion waarin elke speelster elke week wel wil voetballen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Het Stade Océane in Le Havre was in 2019 één van de stadions van het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk. Recent speelden ‘les Bleues’, op het komende EK 2022 in Engeland, daar ook twee wedstrijden in het Tournoi de France met de beslissingswedstrijd tegen Nederland (3-1-winst) en daarnaast is het stadion ook de thuishaven van het vrouwenteam van Le Havre AC. De normaalste zaak van de wereld zelfs als het mannenteam van les ‘Ciel & Marine’ daar de avond voordien nog thuis in de Franse Ligue 2 verloren tegen Nïmes (0-1). Het duel tussen Le Havre en RC Lens was er eentje tussen de twee teams die samen 15 duels ongeslagen zijn namelijk Le Havre al 9 duels waarin ze een 19 op 27 behaalden, RC Lens al 6 duels met een 16 op 18. Het vrouwenteam van les Sang et Or zorgde bij de vorige twee uitwedstrijden telkens voor een sensationele ommekeer waarbij ze verloren gewaande situaties op bezoek bij zowel Lille OSC (2-3) als FC Metz (2-3) in driepunters wisten om te zetten. Het was dus uitkijken of dit ook op bezoek bij Le Havre AC mogelijk was.

U kan een samenvatting bekijken van Le Havre AC – RC Lens dankzij Vrouwenteam TV:

Ondanks het feit dat RC Lens na 43 minuten op voorsprong kwam na een schitterend doelpunt van Pauline Cousin (0-1, 43ste minuut) was het toch Le Havre dat de wedstrijd voor 817 toeschouwers won en dat dankzij 3 goals van Nadjma Ali Nadjim. Zij scoorde in de toegevoegde tijd de gelijkmaker (1-1, 45ste + 1′ minuut) en ze lukte ook in de tweede helft een dubbel (2-1, 53ste en 3-1, 84ste minuut) wat haar een applausvervanging opleverde. In de toegevoegde tijd lukte de in Canada geboren Kelsey Araujo het vierde doelpunt voor de thuisploeg. Zo bleef de reeks van Le Havre overeind. Zij verloren dit seizoen alleen op bezoek bij RC Lens op 17 oktober 2021 (3-1).

Luister naar Marie Schepers (ex-KAA Gent Ladies, nu RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Nadjma Ali Nadjim (Le Havre AC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Elise Legrout (Le Havre AC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laure Lepailleur (sportief manager vrouwenteam Le Havre AC) dankzij Vrouwenteam TV:

In de andere topaffiche in deze reeks op het Complexe Sportif de Luchin in Camphin-en-Pévèle hielden Lille met Silke Demeyere de volledige wedstrijd in de basis en Nantes het op een 1-1-gelijkspel. Lou Bogaert bracht Rijsel al na 12 minuten op voorsprong (1-0) maar vier minuten later zorgde Thelma Eninger al voor de gelijkmaker (1-1, 16de minuut). Met nog 6 wedstrijden te spelen hebben Nantes en Le Havre nu 35 punten, Lille volgt op 2 punten en RC Lens valt terug tot op 6 punten van de leider. Het zal er spannend blijven tot het einde met nog een aantal topaffiches op het programma. Le Havre ontvangt nog Nantes (24 april 2022), Lille speelt nog thuis tegen Le Havre (8 mei 2022) en titelfavoriet Nantes moet op de slotdag op bezoek bij RC Lens. (22 mei 2022).