De Belgian Red Flames U17 degradeerden in oktober van vorig jaar tijdens hun EK-kwalificatiecampagne in Polen uit de A-liga van de EK-kwalificatie. Vijf maanden later wonnen ze het mini-tornooi in Bosnië-Herzegovina waardoor ze volgend seizoen opnieuw in de A-liga mogen aantreden.

Nadège François, hier aan de bal voor Standard in de Women’s Scooore Super League op bezoek bij Aalst, was tegen Moldavië ook twee keer succesvol voor de Belgian Red Flames U17! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van groep 6 van de B-liga in het Pecara Stadion van Siroki Brijeg won het team van bondscoach Audrey Demoustier op maandag 14 maart 2022 met 1-2 tegen gastland Bosnië-Herzegovina dankzij doelpunten van Thirsa De Meester (0-1, 27ste minuut) en Anouck Bergen (58ste minuut). Edina Avdic lukte in de 53ste minuut het doelpunt voor de thuisploeg!  Ook op donderdag 17 maart 2022 werd het een overwinning voor de Belgian Red Flames U17 en dat tegen Moldavië. De score liep dit keer op tot 7-0. In de eerste helft liepen de Belgian Red Flames U17 al vroeg tot 3-0 uit dankzij goals van Véronique Zang Bikoula (3de minuut), Nadège François (6de minuut) en Thirsa De Meester (9de minuut). Thirsa De Meester lukte haar tweede van de dag in de 23ste minuut (4-0). Na de rust was dat ook het geval voor Nadège François (48ste minuut) waarna Emilie Bernard (59ste minuut) en Anouck Bergen (68ste minuut) de eindstand op het bord zetten. Dankzij deze ruime overwinning zijn de Belgian Red Flames U17 nog voor de slotwedstrijd van zondag 20 maart 2022 tussen Bosnië-Herzegovina en Moldavië zeker van de groepswinst en de terugkeer naar de A-liga van de EK-kwalificatie bij de WU17!

Thirsa De Meester scoorde net als Anouck Bergen op beide wedstrijddagen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem