Share

Op vrijdag 25 maart 2022 begon de vierde speeldag van de eindronde in de Women’s Scooore Super League met een duel in play-off 2 tussen Fémina White Star Woluwe en SV Zulte Waregem. Beide teams hadden vooraf elk een wedstrijd gewonnen en een duel verloren. Het was uitkijken wat deze ontmoeting zou brengen.

Jana Janssens probeert Amber De Priester van SV Zulte Waregem uit te spelen. Scheidsrechter Jana Van Laere volgt op de voet! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het werd een wedstrijd met veel inzet en niet al te veel kansen. In de eerste helft kwam Elke Van Gorp het dichtst bij een doelpunt voor SV Zulte Waregem toen ze na een voorzet van Liesa Capiau alleen voor Zélie Lambert kwam te staan maar de doelvrouw van FWS Woluwe redde de poging. Even later kopte de mee opgerukte Pauline Windels op aangeven van Amber Bert naast voor de bezoekers. Aan de andere kant belandde een voorzet van Céline Verdonck voor de voeten van Kenza Vrithof maar zij kon de bezoekende goallie Lowiese Seynhave niet kloppen terwijl Lotte Michiels korte tijd daarna een vrije trap van Els Glorieus van dichtbij over doel trapte. Halfweg stond het op een mooie lenteavond nog 0-0.

Summer Rogiers zag in de tweede helft een poging op de lijn gekeerd! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de tweede helft domineerde SV Zulte Waregem meer dan voor de rust maar Summer Rogiers zag haar poging op de lijn gekeerd door Taika De Koker terwijl Debbie Decoene twee keer over doel besloot. FWS Woluwe beet fel van zich af, het probeerde stand te houden en het dreigde ook even na een weggewerkte hoekschop met een poging van Selina Gijsbrechts die nog in hoekschop werd gekeerd. Toen het duel helemaal op weg leek naar een scoreloos gelijkspel viel er dan plots toch nog een doelpunt te noteren. SV Zulte Waregem bouwde van achteruit een aanval op. De bal belandde via Romy Camps, Liesa Capiau en Laura Vervacke bij Debbie Decoene. Zij speelde diep naar de ingevallen Lisa Lefere die eerst nog Zélie Lambert op haar weg vond maar dan in de rebound wist binnen te trappen (0-1, 88ste minuut). FWS Woluwe wilde nog wel reageren maar de tijd om dat te doen was te kort en dus mocht vrouwelijk Essevee onder leiding van interimcoach David Van Herreweghe met de drie punten huiswaarts keren!

Blije gezichten bij SV Zulte Waregem na de tweede overwinning in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share