In Henegouwen stond in de tweede provinciale B op zondag 3 april 2022 met het duel tussen AS Morlanwelz en RAAL La Louvière een topaffiche op het programma. Beide teams hadden vooraf 42 punten maar de bezoekers, die aan het seizoen begonnen met een achterstand van 9 punten, hadden wel een wedstrijd meer gespeeld. Hoe dan ook de ploeg die deze wedstrijd won zette wellicht de beslissende stap richting titel.

U kan een samenvatting van AS Morlanwelz – RAAL La Louvière bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

AS Morlanwelz trapte onder leiding van Jérôme Hanard al na 5 minuten wedstrijd tegen de lat via Amandine Tisserand maar het waren de bezoekers die het eerst scoorden via Gaëlle Desmaele (0-1, 26ste minuut). Nog voor de rust verdubbelde Alessia Teresi de score (0-2, 35ste minuut). In de tweede helft lukte Vanie Hannecart binnen de vijftien minuten een hat-trick met goals op de 48ste minuut, 53ste minuut op strafschop en 63ste minuut. Zo werd het uiteindelijk 0-5 voor het team van coach Barbara Carlisi.

Luister naar Orélie Croughs (RAAL La Louvière) via Vrouwenteam TV:

Luister naar Elena Russo (RAAL La Louvière) via Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Delafontaine (captain RAAL La Louvière) via Vrouwenteam TV:

Luister naar Barbara Carlisi (coach RAAL La Louvière) via Vrouwenteam TV:

Luister naar Annette Tombou (AS Morlanwelz) via Vrouwenteam TV:

Luister naar Monia Di Bernardo (captain AS Morlanwelz) via Vrouwenteam TV:

RAAL La Louvière heeft nog steeds het maximum van de punten maar aangezien het aan het seizoen begon met 9 punten minder dan de rest komt het voorlopig op 45 punten uit 18 duels. Het scoorde al 176 doelpunten en moest er maar 2 toestaan. AS Morlanwelz staat tweede met 42 punten uit 17 duels. Het won 14 keer en verloor ook 3 duels waarvan nu 2 tegen RAAL La Louvière en 1 tegen de derde in de stand R. Soignies Sports (0-5).

Bekijk ook nog de samenzang met de fans van RAAL La Louvière dankzij Vrouwenteam TV:

U kan beide teams nog aan het werk zien dit seizoen. AS Morlanwelz sluit het seizoen af met 3 uitwedstrijden. Op zondag 10 april 2022 gaat het op bezoek bij RFC Ecaussinnois (17u30), op zaterdag 16 april 2022 speelt het uit bij UE Chapelloise (14u30) en op zondag 1 mei eindigt het het seizoen uit bij RUS Courcelloise (15u).

AS Morlanwelz voor de aftrap van het duel thuis tegen RAAL La Louvière! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

RAAL La Louvière speelt op zaterdag 9 april 2022 eerst een oefenwedstrijd op bezoek bij tweedeklasser ASC Havinnes met aftrap om 15 uur. De volgende competitiewedstrijd voor de vrouwelijke Wolven is pas op zondag 24 april 2022 thuis op het Sportcomplex St-Julien in Strépy-Bracquegnies tegen FC AEDEC- Hyon met aftrap om 15 uur. Op zondag 1 mei 2022 staat de slotwedstrijd op het programma op bezoek bij RFC Ecuassinnois met aftrap om 17u30.

RAAL La Louvière voor de uitwedstrijd bij AS Morlanwelz! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict