Jana Coryn, de topscorer van de Super League 2016, heeft in het eerste oefenduel voor haar nieuwe club Rijsel meteen gescoord. Ook Silke Demeyere en Maud Coutereels, de andere Belgian Red Flames die voor een avontuur in het noorden van Frankrijk kozen kwamen voor het eerst in actie!

Een beeld dat we gewoon waren in de Super League! Jana Coryn wordt gefeliciteerd na alweer een goal! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Een beeld dat we gewoon waren in de Super League! Jana Coryn wordt gefeliciteerd na alweer een goal! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Het vrouwenteam van Rijsel speelde voor de eerste oefengalop van het seizoen thuis tegen Hénin-Beaumont en het werd onder leiding van trainer Jérémie Descamps meteen ook een eerste overwinning. Rijsel won met 8-0 nadat het bij de rust 3-0 stond. Jana Coryn scoorde even over halfweg de eerste helft het derde doelpunt op aangeven van Silke Demeyere! De andere doelpuntenmakers waren in de eerste helft Camille Dolignon met een dubbel (7de en 18de minuut) en Caroline La Villa (37ste minuut), Na de rust lukte Héline Pégoraro een hat-trick (52ste, 71ste en 87ste minuut) terwijl ook Leila Iloudje scoorde (76ste minuut).

Maud Coutereels sterk aan de bal tegen Hénin-Beaumont! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Maud Coutereels sterk aan de bal tegen Hénin-Beaumont! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Rijsel speelt het tweede oefenduel van het seizoen op zaterdag 13 augustus 2016 op bezoek bij KAA Gent Ladies. De aftrap is voorzien om 17 uur.

Bekijk de volledige fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond Lille – Hénin-Beaumont:

Lees het artikel met een volledig wedstrijdverslag op de website van Lille OSC Féminines: