Op het veld van de nieuwe tweedeklasser FC Halveweg Zonhoven stond op zondag 7 augustus 2016 de 7de editie van de Luc Nilis Cup op het programma. Om 15 uur stond de hoofdwedstrijd op het programma met het duel tussen KRC Genk Ladies dat op vrijdag 26 augustus 2016 begint aan de Super League tegen RSC Anderlecht en PSV Eindhoven uit de Nederlandse Eredivisie.

Luc Nilis poseert met het vrouwenvoetbalteam van PSV Eindhoven, de winnaar van de 7de editie! Foto - Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Luc Nilis poseert met het vrouwenvoetbalteam van PSV Eindhoven, de winnaar van de 7de editie! Foto – Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Nadat het vorige week nog de eerste oefenwedstrijd met 0-2 won in Duitsland tegen Alemannia Aachen kreeg KRC Genk Ladies nu in Zonhoven een op papier sterkere tegenstander voorgeschoteld. Met dit keer nieuwkomers Lien Mermans, Silke Leynen, Gwen Duijsters en Sylke Calleeuw (ex-PSV Eindhoven) van bij de aftrap in het aanvallende compartiment speelde het team van nieuwe trainer Luk Verstraeten een interessante wedstrijd maar het verloor die wel na een vroeg doelpunt in de eerste helft van Vanessa Susanna en twee goals na de rust van Myrthe Moorrees die in het begin van de tweede helft vanuit een vrije trap ook nog eens de paal trof. PSV Eindhoven, dat voor de start van het Nederlandse seizoen op vrijdag 2 september 2016 op bezoek bij SC Heerenveen nog oefent op Belgische bodem, won dus met 0-3.

Eersteklasser Massenhoven won het duel tegen de nieuwe tweedeklasser en gastploeg FC Halveweg Zonhoven! Foto - Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Eersteklasser Massenhoven won het duel tegen de nieuwe tweedeklasser en gastploeg FC Halveweg Zonhoven! Foto – Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

In de laatste wedstrijd van de dag tussen de nieuwe tweedeklasser en gastploeg FC Halveweg Zonhoven en eersteklasser Massenhoven werd het een ruime overwinning voor de bezoekers 0-5. Massenhoven, dat aan de wedstrijd begon met Jolien Baeten in het doel, stond bij de rust al 0-3 voor dankzij doelpunten van Evelien Moonen, Annelies De Vliegher en Jolien Van Dyck. Na de rust scoorde de inmiddels op het veld lopende Jolien Baeten en Sofie Haesmans zodat het uiteindelijk 0-5 werd.

Voor foto’s van Paul Dijkmans rond de 7de editie van de Luc Nilis Cup kan U terecht via: