Share

Het Brusselse vrouwenvoetbal zit al een tijdje in de lift. Met RSC Anderecht heeft het natuurlijk de landskampioen en de bekerwinnaar maar ook in de andere deelgemeenten zijn er heel wat clubs aktief.

Het kampioenenteam van R. Union SG na de thuisoverwinning tegen FC Schaerbeek! Foto – (c) R. Union SG

Fémina White Star Woluwe speelt eveneens op het hoogste niveau en heeft een beloftenteam in de tweede klasse, RWDM Girls en BX Brussels gaan als nieuwkomers in de tweede klasse B het nationale vrouwenvoetbal ontdekken, FC Irlande Auderghem speelt al enkele seizoenen in die reeks terwijl R. Union SG ook de neus aan het venster steekt en vanaf volgend seizoen met twee teams in de provinciale reeksen zal starten.

R. Union SG begon het voorbije seizoen onder leiding van Thomas Otuszewski met een nieuw project rond het vrouwenvoetbal en het speelde in de 3de provinciale Brabant ACFF vaak in aanwezigheid van een vaste kern van supporters meteen kampioen met het maximum van de punten. De reeksindelingen voor het provinciale voetbal voor 2022/23 werden de voorbije dagen bekendgemaakt en daarin kan vastgesteld worden dat het eerste team van R. Union SG volgend seizoen in de eerste provinciale mag aantreden en dat er meteen ook een beloftenteam bijkomt dat in de tweede provinciale gaat spelen.

R. Union SG deed er bij de mannen 48 jaar over om terug op het hoogste niveau te komen. De vraag is nu hoe lang het duurt vooraleer de vrouwen van Union hetzelfde doen want in het begin van de jaren negentig speelde ook het vrouwenteam van R. Union SG in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal! Nu de club uitkijkt naar een nieuwe locatie voor de mannen zou het Dudenpark zeker van nut kunnen zijn voor het vrouwenvoetbalteam.

Bekijk nog eens de titelwedstrijd van het voorbije seizoen tegen FC Schaerbeek dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk ook nog eens het titelfeest achteraf:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share