Share

Fortuna Sittard is volgend seizoen nieuw in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen in Nederland maar het lijkt wel of ze willen deelnemen aan de Belgische Women’s Scooore Super League. Na Féli Delacauw (KAA Gent Ladies), Tessa Wullaert (RSC Anderlecht), Isabelle Iliano (Club YLA) hebben ze nu ook Jarne Teulings van België naar Nederland gehaald. Jarne Teulings tekende bij de grensploeg tot en met 2024!

Jarne Teulings wordt de vierde Belgian Red Flame in de Class of 2023 van Fortuna Sittard! Foto – (c) Fortuna Sittard / Womenssportsagency

Jarne Teulings, die in het verleden al voor OH Leuven en KRC Genk Ladies uitkwam, vertrok na vorig seizoen bij RSC Anderlecht om haar kans te wagen bij FC Twente maar halverwege het sezioen streek ze terug neer bij vrouwelijk paars-wit waarmee ze in het voorbije seizoen niet alleen opnieuw landskampioen maar nu ook bekerwinnaar werd. De 20-jarige aanvallende middenvelder speelde inmiddels al 9 interlands voor de Belgian Red Flames waarvoor ze op dinsdag 27 oktober 2020 debuteerde in Marijampole tegen Litouwen en waarvoor ze inmiddels ook al 2 doelpunten lukte (allebei op donderdag 25 november 2021 in de 19-0-recordwinst in Leuven tegen Armenië). Jarne Teulings zit bovendien ook in de preselectie van de Belgian Red Flames voor het EK 2022 in Engeland en ze zal naar alle waarschijnlijkheid ook deel uitmaken van de finale groep die bondscoach Ives Serneels kiest voor die eindronde.

Fortuna Sittard begon zopas aan nieuw project in het Nederlandse vrouwenvoetbal dat onder leiding zal staan van coach Roger Reijners, in het verleden al bondscoach van vrouwelijk Oranje. Het telt inmiddels 9 speelsters waarvan er 4 uit België komen! De andere vijf zijn de verdedigers Anna Knol (ex-Empol) en Moïsa Van Koot (ex-PEC Zwolle) en de aanvallers Alieke Tuin en Charlotte Hulst (allebei ex-VV Alkmaar) en Hanna Huizenga (ex-SC Heerenveen).

Voor meer kan U terecht op:

Website Fortuna Sittard

en ook nog via:

Website Fortuna Sittard

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share