Share

Op maandag 20 juni 2022 heeft bondscoach Ives Serneels de selectie van 23 Belgian Red Flames bekend gemaakt die straks aan het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland zullen gaan deelnemen. Aangezien hij drie speelsters die de voorbije maanden geblesseerd waren en langdurig revalideerden al opriep voor zijn voorselectie van 33 mag het geen verrassing zijn dat zij er uiteindelijk ook bij zijn.

Ives Serneels heeft zijn 23 voor het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland op maandag 20 juni 2022 bekend gemaakt! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De keuze van bondscoach Ives Serneels en zijn technische staf viel uiteindelijk dus op volgende 23 speelsters:

Doelvrouwen (3): Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Diede Lemey (Sassuolo, Italië), Lisa Lichtfus (Dijon, Frankrijk);

Verdedigers (7): Laura Deloose (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Sari Kees (OH Leuven), Davinia Philtjens (Sassuolo, Italië), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OH Leuven), Jody Vangheluwe (Club Brugge);

Middenvelders (5): Julie Biesmans (PSV Eindhoven, Nederland), Féli Delacauw (Fortuna Sittard, Nederland), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Kassandra Missipo (FC Basel 1893, Zwitserland), Justine Vanhaevermaet (Reading, Engeland);

Aanvallers (8): Janice Cayman (Olympique Lyonnais, Frankrijk), Tine De Caigny (TSG 1899 Hoffenheim, Duitsland), Elena Dhont (FC Twente, Nederland), Hannah Eurlings (OH Leuven), Ella Van Kerkhoven (OH Leuven), Davinia Vanmechelen (Club Brugge), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (Fortuna Sittard, Nederland).

De doelstelling van bondscoach Ives Serneels en zijn technische staf is dit keer de groepsfase overleven en de tweede ronde halen. Dan zouden we de Belgian Red Flames dus ofwel op vrijdag 22 juli 2022 als tweede van groep D in Leigh moeten spelen of op zaterdag 23 juli 2022 als winnaar van de groep in Rotherham. Dat zou ook betekenen dat twee teams uit het drietal Frankrijk, Italië of Ijsland al na de eerste ronde naar huis moeten. De eerste wedstrijd is op zondag 10 juli 2022 in Manchester tegen Ijsland daarna volgen Frankrijk (donderdag 14 juli 2022 in Rotherham) en Italië (maandag 18 juli 2022 in Manchester).

De officiële bal voor het EK 2022! Foto – (c) UEFA.com

Weet nog dat Jill Janssens (OHL Women), Lenie Onzia (OHL Women), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Femke Bastiaen (PSV Eindhoven) en Jassina Blom (Tenerife) ook aanwezig waren sinds het begin van de voorbereiding, maar zij vallen dus af. Dit vijftal blijft de komende dagen wel nog bij de groep als back-ups in het geval dat er eventueel nog bij de huidige 23 blessures zouden optreden.

Foto – (c) RBFA / KBVB

In vergelijking met de selectie voor het EK 2017 in Nederland zijn er 10 speelsters die er ook toen al bij waren namelijk de doelvrouwen Nicky Evrard en Diede Lemey, de veldspeelsters Laura Deloose, Laura De Neve, Davina Philtjens, Julie Biesmans, Janice Cayman, Tine De Caigny, Davinia Vanmechelen en Tessa Wullaert. Let wel destijds hebben Nicky Evrard, Diede Lemey en Laura De Neve geen seconde gespeeld.

De eerstvolgende afspraak met de Belgian Red Flames is al op donderdag 23 juni 2022 als België het in een voorbereidingsduel in Lier opneemt tegen Noord-Ierland. Daarna volgen nog oefenduels in Lier tegen Oostenrijk (zondag 26 juni 2022) en tegen Luxemburg (dinsdag 28 juni 2022). Op zaterdag 25 juni 2022 is er de eerste fandag en daarnaast lanceert de KBVB in aanloop naar de tweede deelname ooit aan een Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal een grote campagne onder de noemer #FLAMETIME die volledig in het teken staat van de Belgian Red Flames. Zo krijgen ze een eigen fandorp in Leuven waar de Bondgenotenlaan wordt omgedoopt tot een Walk of Flame. Een spaaractie laat de fans speuren naar ‘Flames’ en beloont hen met goodies terwijl ‘Meet the Flames’ een unieke blik werpt achter de schermen bij de Flames.

Lees nog meer hierover via:

Website RBFA – EK-campagne #FLAMETIME

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share