Share

Op maandag 20 juni 2022 maakte Kenny Shiels, de manager van het Noord-Ierse vrouwenvoetbalteam, zijn selectie bekend voor het oefenduel van toekomende donderdag 23 juni 2022 in het Herman Vanderpoortenstadion in Lier met aftrap om 20 uur.

Ashley Hutton, hier aan de bal voor Linfield Ladies tegen RSC Anderlecht met toen nog Tine De Caigny in de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions op woensdag 4 november 2020 in het Lotto Park! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De 24-koppige selectie van bondscoach Kenny Shiels bevat een aantal wijzigingen ten opzichte van de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Engeland in april van dit jaar, zo staat te lezen op de website van de Noord-Ierse Voetbalbond The Irish FA.

De ervaren verdediger Ashley Hutton, die eerder al Europees speelde met Linfield Ladies tegen RSC Andelrecht, is voor het eerst sinds meer dan een jaar weer bij de selectie. Tot de verdedigers behoort ook Laura Rafferty van het vrouwenvoetbalteam van Southampton, dat het voorbije seizoen kampioen werd op het derde niveau in Engeland en dus promoveert naar het FA Women’s Championship, de reeks waarin Yana Daniëls met Liverpool kampioen werd! 

Louise McDaniel, die in september haar eerste internationale doelpunt maakte in de overwinning op Letland, is eveneens opnieuw van de partij maar dan op het middenveld. Megan Bell (Rangers) en Caragh Hamilton (Glentoran Women) zijn door blessures langdurig uitgeschakeld terwijl Sam Kelly (Glentoran Women) de trip naar België aan zich voorbij moet laten gaan.

Kerry Beattie, die niet in de oorspronkelijke selectie zat voor de wedstrijden in april maar later wel werd opgenomen en voorlopig zonder club is, keert ook terug in de selectie.

Rachel Furness, spurt hier tussen Maud Coutereels en Heleen Jaques, bal aan de voet op weg naar het Belgische doel in Noord-Ierland – België van 19 september 2012 in de EK-kwalificatie richting Zweden 2013! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit is de volledige Noord-Ierse vrouwenploeg voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Belgian Red Flames in Lier:

Doelvrouwen: Jackie Burns (BK Hacken), Becky Flaherty (Brighouse Town).

Verdedigers: Kelsie Burrows (Cliftonville Ladies), Rebecca Holloway (Racing Louisville), Ashley Hutton (Linfield Ladies), Abbie Magee (Cliftonville Ladies), Sarah McFadden (Durham Women), Rebecca McKenna (Lewes Women), Julie Nelson (Crusaders Strikers), Laura Rafferty (Southampton Women), Demi Vance (Rangers Women).

Middenvelders: Nadene Caldwell, Joely Andrews, Chloe McCarron (allen Glentoran Women), Marissa Callaghan, Toni-Leigh Finnegan en Louise McDaniel (allen Cliftonville Ladies), Rachel Furness (Liverpool Women).

Aanvallers: Kerry Beattie (zonder ploeg), Simone Magill (zonder ploeg), Caitlin McGuinness (Cliftonville Ladies), Kirsty McGuinness (Cliftonville Ladies), Lauren Wade (Glentoran Women), Emily Wilson (Crusaders Strikers).

Laura Rafferty van het gepromoveerde Southampton mag straks mogelijk voor eigen publiek spelen tijdens het EK 2022! Foto – (c) Southampton FC

Noord-Ierland speelt op het komende EK 2022 in Engeland in groep A tegen achtereenvolgens Noorwegen, Oostenrijk en Engeland. Het speelt alle wedstrijden in het St Mary’s Stadium, de thuishaven van Southampton FC!

Voor nog meer over Noord-Ierland ga naar:

Website Ierse Voetbalbond

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share