Share

Noord-Ierland, de tegenstander van toekomende donderdagavond 23 juni 2022 bij de oefenwedstrijd op het Lisp tegen de Belgian Red Flames, heeft naar aanleiding van de allereerste kwalificatie voor een eindronde op een groot tornooi in het vrouwenvoetbal een EK-lied dat geschreven en gezongen werd door Jessica Hammond.

Foto – (c) Jessica Hammond

De zangeres afkomstig uit Belfast, die in het verleden al meedeed aan de Engelse versie van The Voice en later met eigen nummers naam maakte in eigen land, was zelf bijzonder tevreden dat zij het EK-lied mocht schrijven. Dat liet ze blijken op haar Facebookaccount:

‘Two of my biggest passions combined into one, I’m absolutely over the moon to announce that I had the privilege of writing the Official Song for the Northern Ireland Women’s Football team for their upcoming Euro 2022 campaign. ‘Girl Got Game’ is out on all platforms today 🙌🏼 An unbelievable team, I’m incredibly proud of every single one of them. Let’s go GAWA 🙌🏼⚽️

U kan het EK-lied ‘Girl Got Game’ van Noord-Ierland en Jessica Hammond hier beluisteren:

Nog meegeven dat Jessica Hammond eerder ook al succes had met ‘Picture’ geschreven door haarzelf en Ollie Green en in 2020 bracht ze ook de singles ‘The Ugly Truth’ en ‘Tomboy’ uit.

Luister hier naar Tomboy van Jessica Hammond:

Noord-Ierland speelt tijdens het EK 2022 in Engeland in groep A tegen achtereenvolgens Noorwegen, Oostenrijk en gastland Engeland. Het mag alle wedstrijden spelen in Southampton!

Bekijk de selectie van Noord-Ierland voor het oefenduel tegen België:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share