Share

Op zondag 26 juni 2022 heeft de Milena Bertolini, de bondscoach van het Italiaanse nationale vrouwenvoetbalteam, als laatste coach in groep D haar selectie voor het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland bekend gemaakt. Juventus, winnaar van de dubbel en kwartfinalist in de UEFA Women’s Champions League is het sterkst vertegenwoordigd.

De officiële ploegfoto van Italië voor het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) FIGC.it

Van de 27 voetbalsters die de voorbije dagen nog op het trainingskamp in Castel di Sangro aanwezig waren, moesten Roberta Aprile (reservedoelvrouw bij Juventus), en het drietal Angelica Soffia, Giada Greggi en Annamaria Serturini (allen van AS Roma) afscheid namen van hun teamgenoten. Zij werden door bondscoach Milena Bertolini en haar technische staf niet weerhouden voor deelname aan het EK Vrouwenvoetbal in Engeland.

Dit zijn de 23 speelsters die Italië wel op het EK 2022 in Engeland gaan vertegenwoordigen:

Doelvrouwen: Francesca Durante (Inter), Laura Giuliani (AC Milan), Katja Schroffenegger (Fiorentina);

Verdedigers: Elisa Bartoli (AS Roma), Valentina Bergamaschi (AC Milan), Lisa Boattin (Juventus), Lucia Di Guglielmo (AS Roma), Maria Luisa Filangeri (Sassuolo), Sara Gama (Juventus), Martina Lenzini (Juventus), Elena Linari (AS Roma);

Middenvelders: Arianna Caruso (Juventus), Valentina Cernoia (Juventus), Aurora Galli (Everton), Manuela Giugliano (AS Roma), Martina Rosucci (Juventus), Flaminia Simonetti (Inter);

Aanvallers: Barbara Bonansea (Juventus), Agnese Bonfantini (Juventus), Valentina Giacinti (Fiorentina), Cristiana Girelli (Juventus), Martina Piemonte (AC Milan), Daniela Sabatino (Fiorentina).

Cristiana Girelli, de spits van Italië en Juventus, scoorde in het verleden al tegen de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Voor de Squadra Azzurine op maandag 4 juli 2022 met het vliegtuig naar Manchester vertrekken spelen ze wel eerst nog een oefenwedstrijd op vrijdag 1 juli om 17 uur in het “Patini”-stadion in Castel di Sangro tegen Spanje. Op het EK 2022 in Engeland zelf speelt Italië achtereenvolgens op zondag 10 juli 2022 in Rotherham tegen Frankrijk (21u), op donderdag 14 juli 2022 in Manchester tegen Ijsland (18u) en op maandag 18 juli 2022 in Manchester tegen de Belgian Red Flames (21u). Italiê begint aan het tornooi als 14de op de FIFA-wereldranglijst en als verliezend kwartfinalist op het voorbije WK 2019 in Frankrijk. Op het vorige EK 2017 in Nederland kwam het niet verder dan de kwartfinale in een groep met verder Duitsland, Zweden en Rusland. In het verleden was Italië wel tweemaal verliezend finalist op het EK Vrouwenvoetbal (in 1993 in Cesena verloor het voor eigen publiek met Fery Ferraguzzi in de basis tegen Noorwegen 0-1, in 1997 verloor het in de finale in Oslo met 0-2 tegen Duitsland).

Voor nog meer hierover ga naar:

Website Italiaanse Voetbalbond FIGC

Lees over het komende EK ook nog via:

BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

   

 

 

Share