Share

Op dinsdag 26 juni 2022 wonnen de Belgian Red Flames zoals verwacht met ruime cijfers hun vierde voorbereidingswedstrijd op het UEFA Women’s Euro 2022 tegen Luxemburg. Het was de derde wedstrijd in minder dan een week tijd voor eigen publiek in Lier. Achteraf werd er teruggeblikt op de wedstrijd zelf, op de voorbije oefenduels en er werd ook uiteraard al vooruitgekeken naar dat EK 2022 in Engeland.

Luister naar Caroline Jorge (FC Munsbach en Luxemburg) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Davinia Vanmechelen (Club Brugge en België) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Jassina Blom (Tenerife en België) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Diede Lemey (Sassuolo en België) met dank aan Luc Calleeuw:

De Belgian Red Flames vertrekken volgende week naar Engeland waar ze op zondag 10 juli 2022 onder leiding van bondscoach Ives Serneels aan hun eerste duel op hun tweede EK-eindronde beginnen in het Manchester City Academy Stadium tegen Ijsland. De aftrap is om 17 uur lokale tijd, 18 uur in België. Daarna volgt het duel tegen Frankrijk op donderdag 14 juli 2022 in het New York Stadium van Rotherham met aftrap om 20u lokale tijd, 21u in België. De laatste wedstrijd van de Belgian Red Flames in de groepsfase is op maandag 18 juli 2022 opnieuw in het Manchester City Academy Stadium tegen Italië. De aftrap is om 20 uur lokale tijd, 21 uur in België.

Bondscoach Ives Serneels schonk voor het oefenduel tegen Luxemburg een truitje met handtekeningen van het Belgische team aan Jill De Bruyn, de captain van de bezoekers die stopte met voetballen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / KVH

Lees nog meer over België – Luxemburg via:

Vrouwenteam.be

Lees over het komende EK ook nog via:

BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share