Share

Op dinsdag 5 juli 2022 aan de vooravond van de aftrap van het EK Vrouwenvoetbal in Engeland scheurde Alexia Putellas, de wereldvoetbalster van het jaar en winnares van de derde Women’s Ballon d’Or, op training bij het Spaanse nationale vrouwenvoetbalteam de voorste kruisbanden van de linkerknie. De speelster van FC Barcelona moet dus tot haar spijt afzeggen voor UEFA Women’s Euro 2022!

Alexia Putellas, hier op het voorbije WK 2019 in Frankrijk, is op dit moment één van de topvoetbalsters in de wereld! Ze zal niet te zien zijn op het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dinsdag in de namiddag maakte de Spaanse Voetbalbond (RFEF) melding dat de aanvoerster van FC Barcelona op training een blessure had opgelopen aan haar knie. Nader medisch onderzoek  wees later op de dag uit dat de speelster haar voorste kruisbanden aan de linkerknie had gescheurd en dat de 28-jarige topvoetbalster forfait moest geven voor het EK!

Bekijk ook nog een vrije trap op training van Alexia dankzij SEFutbol:

Vorige vrijdag 1 juli 2022 was Alexia in de oefenwedstrijd in Castel di Sangro nog aan het feest toen ze tegen Italië haar 100ste interland voor Spanje speelde en haar 27ste doelpunt lukte. Het forfait is een domper voor Spanje nadat eerder ook al Jennifer Hermoso vanwege problemen met de knie moest afzeggen. Het is uiteraard ook slecht nieuws voor het tornooi in zijn geheel dat één van zijn sterspeelsters verliest. De verwachting was immers dat Alexia, die in het voorbije seizoen ook topschutter was in de UEFA Women’s Champions League met 11 goals waaronder 1 in de verloren finale tegen Lyon, Spanje zou inspireren tot een schitterende eindronde met eventuele eindwinst tot gevolg. Die primeur voor Spanje is natuurlijk nog altijd mogelijk maar het zal dan wel zonder de aanwezigheid van Alexia op het veld moeten gebeuren.

Luister naar Alexia na haar 100ste interland voor Spanje in en tegen Italië dankzij SEFutbol:

Spanje speelt in de groepsfase van het EK 2022 in groep B waarin het achtereenvolgens zal aantreden tegen Finland (nu vrijdag 8 juli 2022 in Milton Keynes), tegen Duitsland (op dinsdag 12 juli 2022 in Brentford) en tegen Denemarken (op zaterdag 16 juli 2022 in Brentford).

Lees nog meer via:

L’Equipe

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

Marta Huerta De Aza, hier op dinsdag 30 november 2021, in Leuven tijdens het WK-kwalificatieduel België – Polen! Foto – (c) Sportpix.be

 
PS: Ook nog meegeven dat de openingswedstrijd tussen Engeland en Oostenrijk op Old Trafford zal geleid worden door de Spaanse scheidsrechter Marta Huerta de Aza! Zij floot in een recent verleden nog het WK-kwalificatieduel tussen België en Polen (4-0 op dinsdag 30 november 2021) en het EK-kwalificatieduel Roemenië – België (0-1 op dinsdag 8 oktober 2019).

 

 

Share