Share

Terwijl het EK Vrouwenvoetbal in Engeland bezig is zijn er nog tal van andere internationale tornooien aan de gang. In Marokko wordt de Women’s Africa Cup of Nations gespeeld, in Colombia de Copa America Feminina en in Mexico het CONCACAF Women’s Championship en in tegenstelling tot UEFA Women’s Euro zijn in al die andere tornooien WK-tickets te verdienen.

Voorafgaand waren er naast gastlanden Australië en Nieuw-Zeeland al 9 landen geplaatst voor het WK 2023 namelijk Japan, Zuid-Korea, China, de Filipijnen en Vietnam uit Azië en het Europese viertal Zweden, Spanje, Frankrijk en Denemarken die al zekerheid kregen via de WK-kwalificatie in de Europese zone. Inmiddels zijn daar de halve finalilsten van het CONCACAF Women’s Championship in Mexico bijgekomen. Wereldkampioen Verenigde Staten, Costa Rica, Canada en sinds maandag 11 juli 2022 ook Jamaïca, dat zich door een 4-0-winst tegen Haïti voor het tweede WK op rij wist te plaatsen. Panama en Haïti mogen verder naar de inter-confederation play-off.  De doelpunten kwamen op naam van Trudi Carter (1-0, 26ste minuut), Khadija Shaw (2-0, 58ste en 3-0, 70ste minuut op strafschop) en van Drew Spence (4-0, 79ste minuut).

Bekijk de doelpunten uit dat duel dankzij MG Sports TV:

In Marokko staan vanaf woensdag 13 juli 2022 de kwartfinales op het programma van de Women’s Africa Cup of Nations . De inzet is groot want de 4 winnaars van de duels Marokko-Botswana, Kameroen-Nigeria, Zambia-Senegal en Zuid-Afrika-Tunesië zijn zeker van een ticket voor het WK 2023. De verliezers spelen nog één duel waarvan de winnaars verder mogen naar de inter-confederation play-off.

In Colombia tenslotte duurt het tornooi om de Copa America Feminina 2022 nog tot zaterdag 30 juli 2022 en daar staan 3 rechtstreekse tickets voor het WK op het spel en 2 tickets voor de inter-confederation play-off.

De Belgian Red Flames zijn voorlopig in hun WK-kwalificatiegroep tweede achter Noorwegen, het team dat ze op vrijdag 2 september 2022 in Leuven gaan ontmoeten en waartegen ze als ze met bijvoorbeeld 5-0 zouden winnen nog een rechtstreeks WK-ticket kunnen afdwingen. Lukt dat niet dan gaat het richting de barrages en wie weet de inter-confederation play-off.

De Belgian Red Flames straks net als Jamaica ook naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland? Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Lees nog meer over de kwalificatie van Jamaica via:

Insideworldfootball.com

Voor nog meer over het WK Vrouwenvoetbal 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland ga naar:

FIFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share