Share

Op vrijdag 5 augustus 2022 gaan er bij de mannen enkele grote voetbalcompetities van start. Bij de vrouwen is het zowel in Engeland als in Frankrijk nog wachten tot het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 dus na de twee volgende WK-kwalificatiewedstrijden voor alle landen waaronder ook de Belgian Red Flames. In Frankrijk is vandaag wel de kalender voor het seizoen 2022/23 in de D1 Arkema bekendgemaakt.

Op de eerste speeldag krijgt Belgian Red Flame en Gouden Schoen Janice Cayman met Olympique Lyonnais meteen een verplaatsing voorgeschoteld. Ze gaan op bezoek bij Stade de Reims! Doelvrouw Lisa Lichtfus moet op de openingsdag met Dijon op bezoek bij Montpellier en ook Silke Demeyere moet met haar nieuwe club starten op verplaatsing. Zij trekt met Le Havre AC naar FC Girondins Bordeaux. De andere wedstrijden op de openingsdag zijn Paris Saint-Germain – Soyaux, Paris FC tegen Rodez en Guingamp – Fleury.

Janice Cayman start de Franse competitie pas na de twee volgende WK-kwalificatieduels met de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Voor de topaffiche Lyon – PSG is het wachten tot de elfde en laatste speeldag van de heenronde namelijk het weekend van 10 december 2022! De Belgische onderonsjes staan op speeldag 8, 9 en 10 op het programma met Lyon – Le Havre in het weekend van 19 november 2022, Le Havre – Dijon in het weekend van 26 november 2022 en Lyon – Dijon in het weekend van 3 december 2022!

Voor de start van het seizoen is er op zondag 28 augustus 2022 eerst nog de Trophée des Championnes of de Franse supercup tussen landskampioen Olympique Lyonnais en bekerwinnaar PSG. Die wedstrijd gaat door in het Stade Marcel-Tribut van Duinkerken!

Bekijk de volledige kalender via:

Website Franse Voetbalbond FFF

Voor tickets voor het duel tussen de Belgian Red Flames en Noorwegen kan U hieronder terecht:

Tickets Belgian Red Flames – Noorwegen – WK-kwalificatie 2023

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share