Tweedeprovincialer FC Schaerbeek, dat voor het eerst aan de Beker van België in het vrouwenvoetbal deelneemt, haalde op zaterdag 6 augustus 2022 bij hun eerste uitwedstrijd ooit meteen fors uit. Het won met dubbele cijfers op bezoek bij FC Herk-de-Stad, een club die in de tweede provinciale Limburg uitkomt.

FC Herk-de-Stad voor de aftrap in de eerste ronde van de Beker van België 2022/23! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Misschien hadden de speelsters de avond voordien nog naar het openingsduel in de Bundesliga bij de mannen tussen Eintracht Frankfurt, de winnaar van de UEFA Europa League 2022, tegen Duits landskampioen Bayern München gekeken. Daar stond het na 43 minuten, kort voor de rust 0-5. In Schulen waar de Limburgse tweedeprovincialer FC Herk-de-Stad haar thuiswedstrijden speelt had FC Schaerbeek, het team van coach Mauricio Torres Lagos, al na 18 minuten die voorsprong bereikt dankzij 3 goals van Zohra Ziti en twee van Carolina Garcia waaronder een kopbal na een hoekschop van Ziti terwijl de spits uit El Salvador ook nog de paal trof vroeg in het begin van de wedstrijd. Na de drankpauze maakte Ziti op aangeven van Gabrielle Spors het half dozijn vol (0-6, ) vooraleer Annette Kaelen na Schaerbeeks balverlies bijna van dichtbij kon scoren voor de thuisploeg maar haar poging met rechts ging van dichtbij naast (40ste minuut). Kort daarna trapte Nouhayla El Mansouri, die ook al een assist gaf bij het openingsdoelpunt, met de rechtervoet de ruststand op het bord (0-7, 45ste minuut).

FC Schaerbeek bij hun eerste uitwedstrijd in de Beker van BelgIê 2022/23! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Na de rust ging het doelpuntenfestival van de bezoekers verder. Er werd gecombineerd, gescoord, gejuicht en gevierd op alle mogelijke manieren terwijl de doelvrouw van de thuisploeg ook nog wel enkele keren gepast tussenkwam en wat geluk had toen Nouhayla El Mansouri de bal via de ene paal en de andere paal terug in het veld zag springen. Zes speelsters van de bezoeksters zorgden in totaal voor nog 11 doelpunten met als orgelpunt misschien wel het hakje van Zohra Ziti, die met haar 7de goal van de namiddag de eindstand op het bord zette. Het werd zo uiteindelijk 1-18 want ja ook FC Herk-de-Stad scoorde in de tweede helft een mooi eerreddend doelpunt dankzij een knap schot met rechts van Annette Kaelen in het dak van het Schaerbeekse doel!

DIGEST:

Beker van België – Eerste ronde;

Zaterdag 6 augustus 2022;

FC Herk-de-Stad – FC Schaerbeek 1-18 (rust: 0-7);

Doelpunten: 1′ Zohra Ziti 0-1, 8′ Carolina Garcia 0-2, 9′ Zohra Ziti 0-3, 15′ Zohra Ziti 0-4, 18′ Carolina Garcia 0-5, 35′ Zohra Ziti 0-6, 44′ Nouhayla El Mansouri 0-7, 51′ Soumaya Achaara 0-8, 57′ Gabrielle Spors 0-9, 58′ Carolina Garcia 0-10, 60′ Carolina Garcia 0-11, 69′ Zohra Ziti 0-12, 71′ Celia Zarate 0-13, 73′ Zohra Ziti 0-14, 75′ Soumaya Achaara 0-15, 76′ Carolina Garcia 0-16, 77′ Izel Demiral 0-17, 80′ Annette Kaelen 1-17, 82′ Zohra Ziti 1-18.