Share

Op maandagavond 8 augustus 2022 was het opnieuw tijd voor de jaarlijkse persconferentie van de vrouwelijke Buffalo’s en die zijn zo lieten ze allemaal weten enorm gemotiveerd voor het seizoen 2022/23!

Amber Maximusis na twee seizoenen bij RSC Anderlecht terug bij ‘haar’ club: KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Voorzitster Dominique Reyns beleefde de voorbije maanden haar dieptepunt in 30 jaar vrouwenvoetbal. KAA Gent Ladies, haar team, plaatste zich niet voor play-off 1 en alsof dat nog niet genoeg was zag ze ook bijna al haar speelsters vertrekken. Ze werd met de slag 10 jaar ouder. Er kwam een einde aan het tijdperk Dave Mattheus waarin de club zich op de kaart van het Belgische vrouwenvoetbal speelde met twee overwinningen in de Beker van België in 2017 en 2019 en met momenten waarbij zelfs even van een eerste landstitel mocht gedroomd worden. Speelsters maakten ook naam dankzij KAA Gent Ladies maar dat leverde de club zelf, die financieel niet zo sterk staat en het vooral moeten hebben van goeie sponsoring, voorlopig geen extra centen op.

Jorn Van Ginderdeuren is de opvolger van Dave Mattheus bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Voor het seizoen 2022/23 werd de bladzijde dus omgedraaid en wordt er met een nieuwe technische staf en een vernieuwde en verjongde ploeg gewerkt. Jorn Van Ginderdeuren mag de uitdaging aangaan met Angelo Gaytant als assistent en daarnaast een nog versterkte omkadering met een physicial coach Bram Gettemans en het bedrijf Athlete-ID dat de performance, de doorstroming en de rekrutering moet verbeteren en in het oog houden. De club mikt naast zij die wel bleven zoals bijvoorbeeld Chloe Van Mingeroet die in haar tweede periode bij KAA Gent Ladies ook de nieuwe captain wordt als opvolgster van Silke Vanwynsberghe, ook op enkele nieuwkomers zoals Sirine Bouharat (SC Eendracht Aalst Ladies), Isa Dekker (Ajax), Lore Nuyens (Kontich) en de teruggekeerde Amber Maximus, die met RSC Anderlecht ondertussen tweemaal kampioen werd en daar vorig seizoen ook nog een Beker van België en dus de dubbel mocht aan toevoegen. Daarnaast schuiven veel speelsters van het kampioenenteam uit eerste klasse van vorig seizoen door naar het eerste elftal. Dat kan een betere versterking zijn dan men op het eerste zicht denkt want zij hebben toch al een succesjaar samen achter de rug. Als de ambitie het opnieuw behalen van play-off 1 is dan kan juist die overstap met al ingebouwde automatismen en gedeelde wedstrijdervaring misschien wel de doorslag geven.

Chloe Van Mingeroet is de nieuwe captain bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

VRT-collega Tom Boudeweel mocht als vanouds het geheel aan mekaar praten en van de juiste invalshoeken voorzien. Bij de voorstellingen van speelsters kwamen daar uiteraard ook opnieuw enkele sappige quotes bij. Daarnaast kwam de club zelf ook nog met extra nieuws naar buiten. Lucas Algoed mag in zijn vierde seizoen bij KAA Gent samen met Luc Vande Moortel (KRC Gent) de budgetten beheren, het contact met sponsors verzorgen en vooral op zoek gaan naar nieuwe partners. Dit tweetal volgt Christiaan Heemeryck op, de voormalige rechterhand van Dominique Reyns Algoed zei meteen ook dat het enthousiasme van de voorzitster aanstekelijk werkt. Iedereen is gemotiveerd en klaar voor het nieuwe seizoen dat op zaterdag 13 augustus 2022 start in Oostakker met een duel tegen OHL Women waar ondertussen met Nicky Evrard, de beste Red Flame op het voorbije EK in Engeland, en Shari Van Belle twee ex-vrouwelijke Buffalo’s onderdak vonden. Dominique Reyns kan daar zelf niet echt mee lachen maar bij het bekend worden van de kalender liet ze hen dan maar meteen weten dat dit spijtig is voor hen beiden want dan gaan ze bij hun club die torenhoog favoriet is voor de titel in het nieuwe seizoen op de eerste speeldag meteen punten verliezen! De toon is gezet! U kan dus komende zaterdag 13 augustus 2022 best naar Oostakker afzakken voor een pittig duel bij de openingsspeeldag van de derde editie van de Belgische Women’s Super League. De aftrap is om 13 uur 30 en is ook te zien op Eleven Sports!

Bekijk foto’s rond de persconferentie via:

Sportpix.be

Lees ook nog via:

Website Het Laatste Nieuws

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share