Share

RSC Anderlecht zou in het seizoen 2022/23 in een nieuw stadion gaan voetballen dat alleen voor het vrouwenteam bestemd was. De locatie was het Gemeentelijk Sportstadion van Zaventem.

Jammer genoeg hebben ze in dat stadion de voorbije weken blijkbaar vergeten het gras af te rijden zodanig dat van daar voetballen op vrijdag 12 augustus 2022 geen sprake kan zijn. De club die de voorbije vijf seizoenen landskampioen was en ook als bekerhouder aan de nieuwe competitie begint moet dus al meteen op zoek naar een speelveld voor de openingswedstrijd. De vraag werd al gesteld aan Aalst om de wedstrijd daar te houden maar voorlopig is er dus nog geen duidelijkheid waar die wedstrijd zal gespeeld worden. U kon de voorbije weken wel al een abonnement kopen voor de thuiswedstrjden van RSC Anderlecht.

In de voorbereiding oefende het team van coach Dave Mattheus voornamelijk tegen buitenlandse tegenstanders met verschillende resultaten. Een gelijkspel in Arras tegen Paris FC (1-1), een overwinning thuis tegen het Nederlandse AZ Alkmaar (4-2) en een nederlaag tegen PSV Eindhoven (2-3).

We kunnen ondertussen ook nog meegeven dat RSC Anderlecht in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League volgende donderdag 18 augustus 2022 in het Stadion Miejski al. Unii Lubelskiej 2 van Lodz speelt tegen de Poolse landskampioen UKS SMS Lodz. De aftrap daar is voorzien om 20 uur. Het andere duel in de groep tussen Gintra uit Litouwen en KuPS Kuopio uit Finland wordt eerder die dag om 14 uur in hetzelfde stadion gespeeld. RSC Anderlecht moet dat openingsduel winnen om op zondag 21 augustus 2022 een eventuele wedstrijd te kunnen spelen om zich te plaatsen voor de tweede ronde in de UEFA Women’s Champions League 2022/23 waarvan de finale in het stadion van PSV Eindhoven zal plaatsvinden!

Lees nog meer over de competitiestart van RSC Anderlecht:

Website Het Laatste Nieuws

Voor een abonnement voor de thuiswedstrijden kan U hier terecht:

Website RSC Anderlecht

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share