Vorige week zondag 11 september 2016 won Rijsel op de openingsspeeldag in de Franse D2 Féminine reeks A de derby tegen Arras met een kopbaldoelpunt van Maud Coutereels. Ook op de 2de speeldag heeft Lille OSC gewonnen en vielen er Belgische goals te noteren!

Bekijk het doelpunt van Maud Coutereels van vorige week met dank aan LOSC TV:

Rijsel moest op bezoek naar champagnestad Reims en het won met maar liefst 1-5. Jana Coryn opende al in de 3de minuut de score na een voorzet, balcontrole en volleyschot (0-1) vooraleer Maud Coutereels zes minuten later na een hoekschop van Silke Demeyere de 0-2 tegen de netten kopte (9de minuut). Net voor de rust zorgde Camille Dolignon voor de 0-3-ruststand. Na de pauze zorgde Charlotte Rebours voor een tegendoelpunt van Reims maar via opnieuw Camille Dolignon (1-4, 77ste minuut) en een doelpunt in de toegevoegde tijd van Héline Pegoraro (90′ + 3′ minuut) werd het uiteindelijk 1-5. Jana Coryn die vroeg scoorde en ook nog een assist gaf droeg haar doelpunt op aan haar pas overleden grootvader!

Het team met de Belgian Red Flames heeft nu na 2 speeldagen het maximum van de punten. Nog één ander team won 2 keer op rij bij de start van het nieuwe seizoen namelijk Rouen dat Boulogne met 4-0 naar huis stuurde.

Volgende zondag 25 september 2016 staan beide teams op de 3de speeldag tegenover mekaar in Villeneuve d’Ascq waar Silke, Jana en Maud hun thuiswedstrijden afwerken!

Luister naar speelsters uit het Belgische en internationale vrouwenvoetbal via:

PS: Ook nog melden dat U op maandag 19 september 2016 om 15 uur een oefenwedstrijd kan zien tussen de Belgische U19 onder leiding van Kris Van Der Haegen tegen Ierland. Plaats van afspraak het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke!