Op maandag 19 september 2016 speelden de Belgian Red Flames U19 onder leiding van bondscoach Kris Van Der Haegen een oefenwedstrijd ter voorbereiding op de eerste EK-kwalificatieronde in Wit-Rusland tegen Ierland dat Dave Connell als bondscoach heeft.

De Ierse U19 voor de oefenwedstrijd in Tubeke tegen België! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De Ierse U19 voor de oefenwedstrijd in Tubeke tegen België! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ierland kwam op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Alex Kavanagh (Shelbourne LFC) na een Belgische fout op Saoirse Noonan die voor Cork City Women’s FC uitkomt (0-1, 11de minuut) maar de Belgian Red Flames U19 reageerden meteen met een prachtig schot van Elena Dhont (KAA Gent Ladies) van net buiten de rechthoek onhoudbaar in de winkelhaak van het doel verdedigd door Amanda McQuillan (Shelbourne LFC) (1-1, 13de minuut). De wedstrijd bleef evenwichtig en in de tweede helft kreeg België iets meer kansen via de vrouwelijke Rouches Laura Gorniak (64ste minuut) en Davinia Vanmechelen met een schot dat over doel ging (72ste minuut). Kassandra Missipo van KAA Gent Ladies mikte ook nog een kopbal na een hoekschop van Davinia Vanmechelen naast. In de toegevoegde tijd verraste de inmiddels linksachter spelende Davinia Vanmechelen het aanwezige publiek met een fantastisch schot met rechts vanop links onhoudbaar in de winkelhaak van het doel dat in het laatste kwartier verdedigd werd door invallersdoelvrouw Naoisha McAloon (Peamount United) (2-1, 90ste + 3′ minuut).

De Belgian Red Flames U17 dansen na de wedstrijd! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De Belgian Red Flames U17 dansen na de wedstrijd! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Een nipte maar verdiende overwinning voor de Belgian Red Flames U19 die eind oktober in Wit-Rusland hun eerste EK-kwalificatieronde afwerken. Daar spelen ze achtereenvolgens tegen Wit-Rusland (20 oktober 2016), Litouwen (22 oktober 2016) en Oostenrijk (25 oktober 2016). Ierland speelt de eerste EK-kwalificatieronde in Macedonië met als tegenstanders naast het gastland ook nog Wales en Italië!

PS: Nog melden dat de Belgian Red Flames op dinsdag 20 september 2016 om 19 uur op Den Dreef in Leuven in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd richting EK Engeland ontvangen. Er waren maandagavond al 7.000 tickets verkocht voor dit galaduel tussen twee landen die inmiddels zeker zijn van het EK en spelen voor de groepswinst! Ook U kan nog aanwezig zijn! Tickets zijn te verkrijgen via de website van de KBVB!