Share

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2016 stond de 4de speeldag in de Super League op het programma. Na afloop kwam er een hergroepering in de stand want niet minder dan vier teams hadden hetzelfde aantal punten maar slechts één team van die leiders heeft inmiddels al vier wedstrijden gespeeld.

Dat is RSC Anderlecht en dat kreeg onder leiding van trainer Patrick Wachel (ex-Standard) in de ‘vrouwelijke classico’ ook zijn eerste tegengoals en eerste nederlaag te verwerken. Op het halfuur bracht Aline Zeler Standard op voorsprong (0-1) en bijna meteen daarna zorgde Sanne Schoenmakers voor de dubbele voorsprong (0-2). Davinia Vanmechelen zette in het slot de eindstand 0-3 op het bord.

KAA Gent Ladies moest lang wachten vooraleer het tot scoren kwam op bezoek bij OH Leuven. Het lukte pas in de toegevoegde tijd via speelster in vorm en topschutster van het ogenblik Elke Van Gorp (0-1, 90ste + 3′ minuut).

KRC Genk Ladies haalde het dankzij doelpunten in de tweede helft van Gwen Duijsters (haar eerste in de Super League) en Belgian Red Flame Lien Mermans (ook haar eerste competitiedoelpunt dit seizoen). KRC Genk Ladies heeft na 3 wedstrijden in de Super League nog geen doelpunt tegen!

KSK Heist kwam niet in actie!

In totaal slechts 6 doelpunten in 3 wedstrijden op de 4de speeldag waarbij geen enkele speelster 2 doelpunten lukte. Elke Van Gorp tikte wel haar vijfde van het seizoen aan en Sanne Schoenmakers haar derde. De duo’s Aline Zeler-Davinia Vanmechelen (allebei Standard) en Gwen Duijsters-Lien Mermans (KRC Genk Ladies) scoorden elk 1 keer.

Toekomende vrijdag 23 september 2016 staan er met Standard – KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht twee topaffiches op het programma. Op zaterdag 24 september 2016 kan U aan de Lostraat in Heist-op-den-Berg terecht voor het duel tussen KSK Heist – DVC Eva’s Tienen!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 4de speeldag in de Super League:

RSC Anderlecht – Standard 0-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: 30′ Aline Zeler 0-1, 31′ Sanne Schoenmakers 0-2, 88′ Davinia Vanmechelen 0-3.

OH Leuven – KAA Gent Ladies 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 90′ + 3′ Elke Van Gorp 0-1.

KRC Genk Ladies – DVC Eva’s Tienen 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 49′ Gwen Duijsters 1-0, 76′ Lien Mermans 2-0.

KSK Heist was bye.


De stand na 4 speeldagen:

1. Standard 3-7 (6-1);
2. KAA Gent Ladies 3-7 (6-2);
3. KRC Genk Ladies 3-7 (4-0);
4. RSC Anderlecht 4-7 (8-3);
5. KSK Heist 3-3 (2-7);
6. OH Leuven 4-1 (3-7);
7. DVC Eva’s Tienen 4-1 (3-12).

Topscorers na speeldag 4:

5 goals:
Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies);
3 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard)
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Lore Asselberghs (OH Leuven), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht),
1 goal:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies); Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Luna Maes (KSK Heist), Stephanie Suenens (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Aline Zeler (Standard), Davinia Vanmechelen (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Lien Mermans (KRC Genk Ladies).
Owngoal:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies).

Programma 5de speeldag op vrijdag 23 september 2016:
Standard – KRC Genk Ladies (19u30);
Scheidsrechtere Tania Morais.
KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (20u30);
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne.
Op zaterdag 24 september 2016:
KSK Heist – DVC Eva’s Tienen (15u);
Scheidsrechter: Sharon Sluyts.
OH Leuven is bye.

Programma 6de speeldag op vrijdag 30 september 2016:

OH Leuven – RSC Anderlecht (19u30) (*)
KSK Heist – Standard (20u);
KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies (20u).
DVC Eva’s Tienen bye.

(*) Oorspronkelijk was het RSC Anderlecht – OH Leuven maar dit duel werd omgedraaid zodat er op vrijdag 30 september 2016 eerst in Oud-Heverlee zal worden gespeeld.

PS:
Ook nog melden dat het Sportcomité van de KBVB nog geen uitspraak deed in de zaak rond het al dan niet-speelgerechtigd zijn van Imke Courtois van Belgisch titelverdediger Standard. De clubs die klacht indienden KAA Gent Ladies en OH Leuven krijgen op woensdag 28 september 2016 een antwoord met het vonnis per mail!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale vrouwenvoetbal ga naar:

Vrouwenteam TV

Share