Share

Op de tweede speeldag in eerste klasse noteerden we een nieuw forfait van Lierse voor het thuisduel tegen SV Zulte Waregem wat dus zo goed als gelijkstond met het definitieve einde van de vrouwelijke Pallieters in het Belgische nationale vrouwenvoetbal. Aangezien dat duel niet plaatsvond was het dus uitkijken naar de andere mooie affiches op de zonnige zaterdagmiddag 10 september 2016!

Overleg bij Aalst tijdens de rust! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

Overleg bij Aalst tijdens de rust! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Op bezoek in Aalst ging Fémina White Star Woluwe met de drie punten lopen. Het was een evenwichtige wedstrijd en een ex-Belgian Red Flame maakte met een knap schot over doelvrouw Fanny Willems het enige doelpunt van de namiddag waardoor de gesternden uit Woluwe het maximum van de punten behielden dankzij de tweede overwinning op rij met 1-0!

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies kwam al vroeg op achterstand tegen Massenhoven na een goal van Sofie Haesmans (0-1, 6de minuut) maar op assist van Chiara Steyvers maakte Maëlis Henneuse op het halfuur gelijk (1-1). Na een tweede gele kaart voor Bieke Vandenbussche kwam de thuisploeg tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd met tien te staan maar het belette niet om alsnog de drie punten in de wacht te slepen. Mariam Abdulai Toloba trapte eerst een vrije trap tegen de netten (2-1, 83ste minuut) en drie minuten later scoorde ze ook nog een tweede treffer op aangeven van Annelies Van Gansbeke (3-1, 86ste minuut).

Het beloftenteam van RSC Anderlecht voor de wedstrijd tegen RUSGTH! Foto - Vrouwenteam.be/MaMPict

Het beloftenteam van RSC Anderlecht voor de wedstrijd tegen RUSGTH! Foto – Vrouwenteam.be/MaMPict

USGTH ging op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht waar de Braziliaanse Fernanda Borzuk debuteerde de rust in met een 0-1-voorsprong na een goal vijf minuten voor de pauze van Anais Autem. Borzuk dribbelde zich in het begin van de tweede helft echter voorbij iedereen naar de gelijkmaker (1-1). Maar via Marie Cambier (1-2) en Megane Vos stond het op het uur al 1-3 voor de bezoekers. Ulrike Declercq kon voor de thuisploeg nog milderen vanop de strafschopstip (2-3).

Doelpunten van Justine Deweerdt (1-0) en Bieke Deman (2-0) beslisten nog voor de rust het duel tussen DV Famkes Merkem en nieuwkomer Dames VK Egem.

Tongeren boekte thuis de eerste overwinning van het seizoen! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Tongeren boekte thuis de eerste overwinning van het seizoen! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

In Tongeren – Moldavo stond het bij de rust nog 0-0 maar in de tweede helft lukte Bo Paulussen voor de thuisploeg het enige doelpunt van de wedstrijd met een kopbal bij een vrije trap (1-0).

Het beloftenteam van Standard tenslotte haalde flink uit tegen Kontich. Karlijn Knapen opende de score op aangeven van de pijlsnelle Lisa Petry (1-0). Jasmine Verbruggen verdubbelde de score vanop de strafschopstip (2-0) en nog voor de rust stuurde Morgane Aelen de bal diep richting Lisa Petry die voor het derde doelpunt van de thuisploeg zorgde (3-0). Onmiddellijk na de rust bezorgde Gwyneth Vanaenrode de bal aan Karlijn Knapen voor de 4-0 en twee minuten later lukte Zoë Van Eynde al een vijfde doelpunt voor de thuisploeg (5-0, 48ste minuut). Kontich reageerde dan toch met twee doelpunten van Annelies Van Den Bergh (5-1 en 5-2) vooraleer Sharon Bergrath na een voorzet van Caroliena Wolters voor de 6-2 zorgde. Zeven minuten voor tijd werd het nog 7-2 na een mooie combinatie tussen Caroliena Wolters en Zoë Van Eynde afgewerkt door laatstgenoemde.

In de stand hebben KAA Gent Ladies B, USGTH en FWS Woluwe 6 op 6. Ook SV Zulte Waregem heeft nog het maximum met 3 op 3! VC Dames E. Aalst, Kontich en RSC Anderlecht B beginnen aan de competitie met 0 op 6. Nu vrijdag 23 september 2016 verdwijnt in elk geval al zeker de nul bij Kontich en/of het beloftenteam van RSC Anderlecht want ze spelen tegen mekaar in de vooruitgeschoven wedstrijd van de 3de speeldag!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 2de speeldag in eerste klasse:

Lierse – SV Zulte Waregem 0-5 forfait;

KAA Gent Ladies B – Massenhoven 3-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 6′ Sofie Haesmans 0-1, 30′ Maëlis Henneuse 1-1, 83′ Mariam Abdulai Toloba 2-1, 86′ Mariam Abdulai Toloba 3-1.
Rode kaart: 80′ Bieke Vandenbussche (KAA Gent Ladies B) (2de gele kaart).

DV Famkes Merkem – DVK Egem 2-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: Justine Deweerdt 1-0, Bieke Deman 2-0.

RSC Anderlecht B – USGTH 2-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: Anais Autem 0-1, Fernanda Borzuk 1-1, Marie Cambier 1-2, Megane Vos 1-3, Ulrike De Clercq 2-3 op strafschop.

Tongeren DV – VC Moldavo 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: Bo Paulussen 1-0.

Standard B – Kontich 7-2 (rust: 3-0):

Doelpunten: 5′ Karlijn Knapen 1-0, 21′ Jasmine Verbruggen 2-0 op strafschop, 37′ Lisa Petry 3-0, 46′ Karlijn Knapen 4-0, 48′ Zoë Van Eynde 5-0, 56′ Annelies Van den Bergh 5-1, 74′ Annelies Van den Bergh 5-2, 80′ Sharon Bergrath 6-2, 83′ Zoë Van Eynde 7-2.

VC Dames E. Aalst – FWS Woluwe 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: Audrey Demoustier 0-1.

Luister naar Annelies Van Den Steen (VC Dames E. Aalst):Luister naar Audrey Demoustier (FWS Woluwe):

De stand na 2 speeldagen:
1. KAA Gent Ladies 2-6 (5-2)
en USGTH 2-6;
3. FWS Woluwe 2-6 (2-0);
4. SV Zulte Waregem 1-3 (3-2);
5. Standard B 2-3 (7-4);
6. Massenhoven 2-3 (6-3);
7. Dames VK Egem 2-3 (4-3);
8. DV Famkes Merkem 2-3 (2-1);
en VC Moldavo 2-3 (2-1);
10.Tongeren DV 2-3 (2-4);
11.VC Dames E. Aalst 2-0 (2-4);
12.RSC Anderlecht B 2-0 (2-5);
13.Kontich 2-0 (3-9);

PS: Lierse heeft inmiddels definitief de handdoek geworpen. De competitie in eerste klasse gaat verder met 13 clubs!

Programma 3de speeldag op vrijdag 23 september 2016 om 20 uur:
Kontich – RSC Anderlecht B;
Op zaterdag 24 september 2016 om 15u:
Lierse – FWS Woluwe 0-5 forfait;
USGTH – Tongeren;
Dames VK Egem – VC Moldavo;
SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies B;
DV Famkes Merkem – VC Dames E. Aalst;
Massenhoven – Standard wordt op een latere datum gespeeld!

FWS Woluwe speelde op woensdag 21 september 2016 ter vervanging van het duel tegen Lierse een oefenwedstrijd tegen de Belgian Red Flames U17. Meer daarover kan U vinden via:
Vrouwenteam.be

Share