RWDM Girls nam dit seizoen voor het eerst deel aan de Beker van België. Na winst bij het debuut in de tweede ronde op bezoek bij K. Bocholter VV trok het multiculturele team uit Brussel naar Merkem voor een duel tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem.

Soraya El Bouzid kopte in Bocholt het allereerste doelpunt van RWDM Girls in de Beker van België tegen de netten! Foto – (c) RWDM Girls / SEB

Neen, het is geen drukfout. Het voorbije weekend vond er wel degelijk een bekerwedstrijd plaats tussen FWDM en RWDM of Famkes Westhoek Diksmuide Merkem uit de eerste klasse tegen het naar de tweede klasse gepromoveerde Racing White Daring Molenbeek Girls. Het team uit Brussel boekte vorige week de eerste officiële overwinning in het nieuwe seizoen. In Limburg won het in de tweede ronde met 0-4 dankzij doelpunten van Soraya El Bouzid (0-1, 24ste minuut), Tesslime Karahisarli (0-2, 81ste minuut), Salma Bouzzedi (0-3, 85ste minuut) en Ofelie Haurez (0-4, 89ste minuut). In de derde ronde moest het opnieuw op verplaatsing spelen en dat in Merkem waar de wedstrijd doorging op ‘De Kouter’!

U kan een samenvatting van dit duel bekijken met dank aan Siebe Cambier:

RWDM Girls had in de eerste helft de betere kansen maar het was Famkes Westhoek Diksmuide Merkem dat in het derde kwartier de doelpunten maakte via Sofie Huyghebaert en Kimberley Ramandt. Kort na de rust zette Amelie Verbeke de 3-0-eindstand op het bord! FWDM mag zich opmaken voor een wedstrijd in de 1/16de finales van de Beker van België! De loting daarvoor is op vrijdag 26 augustus 2022 om 11 uur.

Blije gezichten bij Famkes Westhoek DM na winst in de derde ronde van de Beker van België tegen RWDM Girls! Foto (c) FWDM

DIGEST:

Beker van België – Derde ronde;

Zaterdag 20 augustus 2022;

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem – RWDM Girls 3-0 (rust: 12-0);

Doelpunten: 32′ Sofie Huyghebaert 1-0, 43′ Kimberley Ramandt 2-0, 52′ Amélie Verbeke 3-0,

Bekijk alle uitslagen van de derde ronde van de Beker van BelgIë via:

PS: RWDM Girls debuteert op zaterdag 27 augustus 2022 in de 2de klasse van het Belgische vrouwenvoetbal met een uitwedstrijd in Marcinelle tegen het beloftenteam van Sporting de Charleroi (17u) vooraleer het op zaterdag 3 september 2022 om 15 uur nog op de Sippelberg het beloftenteam van KV Mechelen ontvangt. Daarna speelt het de thuiswedstrijd in het Edmond Machtensstadion. Voor Famkes Westhoek Diksmuide Merkem begint de competitie in eerste klasse nu zaterdag 27 augustus 2022 met een thuiswedstrijd tegen RFC de Liège. Aftrap is dan op De Pluimen in Diksmuide om 16 uur.