Share

Na de loting in het kader van de 31ste editie van de UEFA Champions League in Istanbul met Club Brugge werden ook nog de trofeeën van het jaar bij de UEFA uitgereikt! Het was uitkijken wie UEFA Women’s Player en wie UEFA Women’s Coach of the Year zou worden.

Alexia Putellas rechts onderaan volgt zichzelf op op de erelijst van UEFA Women’s Player of the Year! Foto – (c) UEFA.com

Hadden de meesten misschien verwacht dat de Engelse Beth Mead, winnares en topschutster van het voorbije EK Vrouwenvoetbal, of Lena Oberdorf, verliezend finalist met Duitsland, met de trofee zouden mogen naar huis gaan dan was het mogelijk toch verrassend dat Alexia Putellas, die in Istanbul aanwezig was, zichzelf mocht opvolgen op de erelijst aangezien ze vlak voor het EK in Engeland uitviel. Maar de captain van FC Barcelona had natuurlijk wel met haar club voor schitterende en onvergetelijke momenten in Camp Nou en in Europa gezorgd waardoor ze uiteindelijk toch won met 97 punten in totaal. Ze had 13 punten voorsprong op Beth Mead en 50 op Lena Oberdorf.

Bij de trofee UEFA Women’s Coach of the Year viel er geen verrassing te noteren. Sarina Wiegman kon niet in Istanbul aanwezig zijn maar de eerste persoon die twee keer op rij een EK (vrouwen)voetbal won bedankte iedereen uiteraard via een opgenomen video. Sarina Wiegman kreeg 200 punten. Dat waren er 106 meer dan Sonia Bompastor (Olympique Lyonnais) en 129 meer dan de Duitse bondscoach Martina Voss-Tecklenburg.

Nog meegeven dat Karim Benzema (UEFA Player of the Year) en zijn coach bij Real Madrid Carlo Ancelotti (UEFA Coach of the Year) de trofeeën bij de mannen wegkaapten. Bij de spelers eindigden de Rode Duivels Kevin De Bruyne (Manchester City) en Thibaut Courtois (Real Madrid) op ruime afstand tweede en derde (Benzema haalde 523 punten, Kevin De Bruyne 122 en Thibaut Courtois 118). Bij de coaches waren Jürgen Klopp (Liverpool) en Pep Guardiola (Manchester City) werden tweede en derde!

Tot slot melden we dat Club Brugge bij de loting in groep B terechtkwam met als tegenstanders FC Porto, Atletico Madrid en Bayer 04 Leverkusen. De UEFA Champions League bij de mannen begint door het WK 2022 in Qatar al op dinsdagavond 6 september 2022. De UEFA Women’s Champions League is aan de tweede ronde toe vanaf dinsdag 20 september 2022 (loting op donderdag 1 september 2022) terwijl de groepsfase er aan komt vanaf woensdag 19 oktober 2022 (loting op maandag 3 oktober 2022).

Lees over de UEFA Women’s Player of the Year via:

UEFA.com

Lees over de UEFA Women’s Coach of the Year via:

UEFA.com

Lees over de UEFA Player of the Year via:

UEFA.com

Lees over de UEFA Coach of the Year via:

UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share