Sporting de Charleroi B – RWDM Girls 0-0;

***Dit waren alle uitslagen van de 3de speeldag in de Women’s Lotto Super League:

SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies 2-0;

Sporting de Charleroi – KRC Genk Ladies 0-4;

KAA Gent Ladies – FWS Woluwe 2-2;

Club YLA bye;

Ibtissam Bouharat (KV Mechelen) mag op oefenstage met Marokko richting het WK 2023! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Ibitssam Bouharat (KV Mechelen) en Sakina Ouzraoui (Club YLA) zijn allebei geselecteerd voor een stage met het Marokkaanse nationale vrouwenteam dat zich recent voor het eerst plaatste voor een WK-eindronde. De stage loopt van maandag 29 augustus 2022 tot en met dinsdag 6 september 2022 en is uiteraard met het oog op het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland volgend jaar!

Gouden Schoen Janice Cayman pakte eind augustus 2022 al meteen een trofee in het nieuwe seizoen met Olympique Lyonnais! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***In Frankrijk won Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman, die de volledige wedstrijd speelde in een uitverkocht stadion in Duinkerke, met haar club Olympique Lyonnais de tweede editie van de Trophée des Championnes, de Franse Supercup. Meteen haar eerste trofee van het nieuwe sezioen. De Nederlandse international Daniëlle van den Donk lukte in deze topaffiche met tal van speelsters die recent op het EK 2022 in Engeland actief waren nog voor het kwartier het enige doelpunt tegen Paris Saint-Germain (1-0, 13de minuut). Olympique Lyonnais won voor de coronapandemie ook de eerste editie van de Trophée des Championnes!

Davina Philtjens begon het seizoen in de Serie A Femminile met een nederlaag! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

***In Italië leed Belgian Red Flame Davina Philtjens met haar club Sassuolo op de eerste speeldag een nederlaag thuis tegen Sampdoria 1-2. Sassuolo kwam in de eerste helft op voorsprong via Lana Clelland 1-0 (20ste minuut) maar een dubbel van Kelly Gago (1-1, 68ste minuut en 1-2, 83ste minuut na een hoekschop van Rachel Cushieri draaide de situatie om. Davina zelf werd in het slot na 86 minuten vervangen door Valeria Monterubbiano maar de score veranderde niet meer.

Kassandra stapte afgelopen zaterdag met FC Basel het veld op tegen YB! Ze speelde ook de volledige wedstrijd! Foto – (c) FC Basel Frauen

***In Zwitserland speelde FC Basel, de club van Kassandra Missipo, op de tweede speeldag 1-1-gelijk tegen BSC YB Bern, dat via een strafschop van Stephanie Waeber op voorsprong kwam (0-1, 15de minuut). Kristina Sundov maakte gelijk ook al vanop de strafschopstip (1-1, 53ste minuut). De Belgian Red Flame stond wel degelijk op het wedstrijdblad voor dit duel alleen wordt ze in Zwitserland daarop ingeschreven als Kassandra Ndoutou want haar volledige naam is voor de kenners Kassandra Ndoutou Eboa Missipo. Kassandra speelde dan ook en wel degelijk de volledige wedstrijd in het tweede gelijkspel op rij voor FC Basel.