Share

De Belgian Red Flames, die nu vrijdag 2 september 2022 in Leuven Noorwegen ontvangen, zijn nog altijd op zoek naar een eerste kwalificatie voor een WK-eindronde. Marokko, dat vele jaren later begon met vrouwenvoetbal, is ondertussen wel al voor de eerste keer zeker van deelname aan een WK, dat van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Inmiddels is de voorbereiding daarop echt begonnen.

Sakina Ouzraoui Diki, hier aan de bal voor Club YLA op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) en de Franse bondscoach Reynald Pedros proberen op alle mogelijke manieren met de best mogelijke kern naar dat WK van volgend jaar af te zakken want zowel Sakina Ouzraoui Diki (die via RWDM Grils en RSC Anderlecht inmiddels voor Club YLA uitkomt) als Ibtissam Bouharat (met een verleden bij Tienen, Lierse, Standard, RSC Anderlecht en PSV en die op het einde van vorig seizoen opnieuw op het hoogste niveau aanknoopte eerst bij SC Eendracht Aalst Ladies en inmiddels bij KV Mechelen) werden uitgenodigd voor een stage op het nationaal voetbalcentrum Maämora, dat gelegen is in Salé vlakbij de hoofdstad Rabat.

Rkia Mazrouai van de vrouwelijke Buffalo’s kan als verdediger ook eventueel het WK 2023 spelen met Marokko! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Samya Hassani, inmiddels overgestapt van KAA Gent Ladies naar het Nederlandse Telstar dwong tijdens de African Cup of Nations in eigen land met Marokko mee de kwalificatie af voor het WK van 2023 down under en de vrouwelijke Buffalo’s hebben met Rkia Mazrouai nog een speelster in de rangen die eventueel voor dat WK 2023 in aanmerking komt. Het Marokaanse vrouwenvoetbal zit dus in de lift want vanaf 11 oktober 2022 neemt het ook deel aan het WK U17 bij de jeugd in India waar het in groep A met de jongeren mag aantreden tegen achtereenvolgens Brazilië (dinsdag 11 oktober), gastland India (vrijdag 14 oktober) en de Verenigde Staten (maandag 17 oktober 2022). Lina Haulani van FWS Woluwe is een van de speelsters die voor dat tornooi mee de kwalificatie afdwong!

Lina Haulani speelt begin oktober 2022 mogelijk met Marokko het WK U17 in India! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Tenslotte nog meegeven dat KV Mechelen voor het eerst op het hoogste niveau tegen Club YLA zal spelen op zaterdag 1 oktober 2022 in Mechelen!

Voor meer over Ibtissam Bouharat kan je ook terecht op Instagram via:

Instagram Ibtissam Bouharat

Voor meer over Sakina Ouzraoui Diki kan je terecht op Instagram via:

Instagram Sakina Ouzraoui Diki

Voor meer over Rkia Mazrouai kan je terecht op Instagram via:

Instagram Rkia Mazrouai

Voor meer over Samya Hassani kan je terecht op Instagram via:

Instagram Samya Hassani

Voor meer over het Marokkaanse nationale vrouwenteam ga naar:

Instagram Atlas Lionesses

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Geven we tenslotte nog mee dat KV Mechelen voor het eerst op het hoogste niveau tegen Club YLA zal spelen in de Women’s Lotto Super League op zaterdag 1 oktober 2022 in Mechelen!

 

 

Share