Share

In concurrentie met de topper in de Franse Ligue 1 tussen PSG en het AS Monaco van Philippe Clement stond in het Stade Marcel-Tribut van Duinkerke de tweede editie van de Trophée des Championnes, de Franse Supercup bij de vrouwen, op het programma.

U ziet Janice Cayman (23) meejuichen met de groep na het enige doelpunt van de wedstrijd! Foto – (c) OL

De affiche was met Olympique Lyonnais, Frans landskampioen en winnaar van de UEFA Women’s Champions League, tegen het vrouwenteam van PSG, dat vorig seizoen de beker won, even mooi. Er waren dan ook 4.472 toeschouwers niet ver van de Belgische grens in het Noord-Franse Duinkerke voor een wedstrijd met tal van speelsters die in de maand juli aanwezig waren op het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland. Lyon moest het wel doen zonder de geblesseerden Wendie Renard, Amandine Henry, Ellie Carpenter en Catarina Macario maar dan nog stond er ook met Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman op de rechtsachter en Griedge Mbock Bathy als captain een droomelftal tussen de lijnen. PSG kon onder leiding van nieuwe coach Gérard Prêcheur, in het verleden tweemaal winnaar van de UWCL met Olympique Lyonnais, geen beroep doen op de geblesseerden Marie-Antoinette Katoto en Lieke Martens. Ramona Bachmann was wel van de partij en zij maakte als centrale middenvelder het mooie weer bij PSG maar de Zwitserse miste in de tweede helft ook de beste kans voor de bekerwinnaar!

Danielle Van de Donk, de eerste Nederlandse doelpuntenmaakster in de Franse Trophée des Championnes! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het werd voor beide teams overigens een interessante wedstrijd twee weken voor de start van de Franse D1 Arkema in het winderige Duinkerke maar er viel slechts één doelpunt te noteren. Op aangeven van de Duitse nieuwkomer Sara Däbritz (ex-PSG) speelde Delphine Cascarino op rechts met een versnelling linksachter Sakina Karchaoui, de enige Française die het UEFA-elftal van het voorbije EK haalde, uit. De Australische doelvrouw Lydia Williams kon de bal wel nog uit haar doel houden maar Nederlands international Daniëlle van de Donk was goed gevolgd om met rechts het winnende doelpunt tegen de netten te tikken (1-0, 13de minuut). Terwijl het seizoen nog moet beginnen heeft Janice ‘Jaja’ Cayman dus al een eerste trofee op zak. Bij de bezoekers mocht de nieuwe aanwinst Berglind Björg Thorvaldsdóttir, zij die scoorde voor Ijsland tegen België op het voorbije EK, na 64 minuten invallen voor Elisa De Almeida. Tot scoren kwam ze echter nog niet.

Op vrijdag 9 september 2022 om 21 uur start de Franse D1 Arkema met een duel tussen PSG en Soyaux. Olympique Lyonnais begint de competitie op zondag 11 september 2022 met een bezoek aan Stade de Reims met aftrap om 12u45. Nog meegeven dat Lisa Lichtfus met Dijon begint op bezoek bij Montpellier en dat Silke Demeyere met Le Havre de competitie start uit bij Girondins de Bordeaux. Die duels staan op zaterdag 10 september 2022 om 14u30 op het programma. 

Bekijk de samenvatting van Olympique Lyonnais – PSG met dank aan FFF TV:

Lees nog meer over de Trophée des Championnes via:

Website FFF – Franse Voetbalbond

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Olympique Lyonnais won de eerste editie van de Trophée des Championnes op zaterdag 21 september 2019 in Guingamp na strafschoppen tegen PSG. Na 90 minuten stond het 1-1. Vanop de strafschopstip werd het 4-3!

 

 

 

 

Share