Op de vierde speeldag in de Women’s Lotto Super League mocht Fémina White Star Woluwe op vrijdagavond 9 september 2022 thuis aantreden tegen SC Eendracht Aalst Ladies in het enige duel tussen twee clubs die geen onderdeel uitmaken van een club uit de Pro League maar wel al voor het derde jaar meedoen op het hoogste niveau in de Women’s Lotto Super League.

Ook FWS Woluwe steunt het onderzoek naar borstkanker! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Selina Gijsbrechts speelde een hoofdrol in deze wedstrijd want ze was in de eerste helft de speelster die de assists gaf voor beide thuisdoelpunten. Eerst gaf ze de voorzet vanop links waaruit Céline Verdonck knap met het hoofd scoorde (1-0, 15de minuut). Kort daarna nam ze vanop de rechterkant de vrije trap met links die in de zestien door Lotte Michiels met het hoofd in doel verlengd werd (2-0, 18de minuut). SC Eendracht Aalst Ladies kwam pas rond het halfuur opzetten wel met drie gevaarlijke hoekschoppen op rij van de hard werkende Loes Van Mullem en bij de 3de corner een kopbal van Chanel Vandenhouwe. Zeven minuten latere zorgde een kopbal van de Nederlandse aanwinst Rachel de Bruijn voor nog meer dreiging. Willeke Willems hield in 2 keer haar netten schoon. Vijf minuten voor de rust had FWS Woluwe pech toen Stefanie Deville na mooi samenspel met Selina Gijsbrechts de lat trof (40ste minuut). Halfweg stond het team van Audrey Demoustier, de enige vrouwelijke coach in deze reeks, met 2-0 voor!

Lotte Michiels bedankt Selina Gijsbrechts na haar kopbaldoelpunt thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft kwamen de bezoekers sterker uit de hoek. Ze zorgden voor meer druk en konden al vroeg de aansluitingstreffer scoren via Ulrike De Frère, die na een aanval die begon bij Loes Van Mullem vervolgens op aangeven van Rachel de Bruijn doelvrouw Willeke Willems omspeelde en met links binnentrapte (2-1, 55ste minuut). SC Eendracht Aalst Ladies bleef drukken maar het kwam niet tot de gelijkmaker. FWS Woluwe verloor wel nog Lisa Despret met een tweede gele kaart na een gevaarlijke en onnodige overtreding op Lieselot De Kegel nadat ze kort daarvoor een karton kreeg om de bal nog weg te trappen. De speelster van Aalst moest geblesseerd het veld verlaten want verder voetballen was niet mogelijk (78ste minuut). Loes Van Mullem probeerde het in het slot nog met een wild schot maar dat ging nipt naast het doel van Fémina White Star Woluwe terwijl ook Sheila Broos de doelvrouw van de thuisploeg niet meer wist te verslaan!

Ulrike De Frere omspeelt Willeke Willems om vervolgens de aansluitingstreffer aan te tekenen voor SC Eendracht Aalst Ladies op bezoek bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Vierde speeldag:

FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst Ladies 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 15′ Céline Verdonck 1-0, 18′ Lotte Michiels 2-0, 55′ Ulrike De Frère 2-1.

Rode kaart: 78′ Lisa Despret (FWS Woluwe) (na 2x geel).

Fémina White Star Woluwe blij met de eerste competitiewinst van het seizoen 2022/23! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op de 5de speeldag op vrijdag 16 september 2022 om 20 uur 30 mag FWS Woluwe opnieuw thuis spelen en dan tegen SV Zulte Waregem, momenteel 3de in de stand. SC Eendracht Aalst Ladies ontvangt op zaterdag 17 september 2022 om 13u30 in het Pierre Cornelisstadion en voor de camera’s van Eleven Sports KRC Genk Ladies!