Share

Er is deze vrijdagnamiddag 9 september 2022 geloot voor de barrages van het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. De Belgian Red Flames kregen wellicht de moeilijkste opdracht want ze moeten begin oktober 2022 naar Portugal vooraleer ze eventueel thuis Ijsland mogen ontvangen!

Portugal is geen onbekende voor de Belgian Red Flames. Ze waren ook tegenstander op weg naar het WK 2015 en het WK 2019! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor de wedstrijd van donderdag 6 oktober 2022 leek het vooraf opportuun om Oostenrijk en Portugal te vermijden want beide teams stonden ook op het voorbije EK in Engeland. Dat was niet het geval voor Wales, Schotland en Bosniê & Herzegovina. Bij de loting kwam eerst Schotland – Oostenrijk uit de bus en vervolgens Wales – Bosnië & Herzegovina. Het was toen al zeker dat België tegen Portugal zou moeten spelen maar de vraag was of dat thuis of uit zou zijn. Het werd een uitwedstrijd op donderdag 6 oktober 2022.

Ijsland werd eerder deze week pas in de toegevoegde tijd de weg naar het WK 2023 versperd door Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Meteen daarna kwam het duo Portugal / België meteen opnieuw uit de bokaal wat een thuiswedstrijd betekent voor de winnaar van het duel tussen Portugal en België maar ook hier is de tegenstander niet meteen de makkelijkste want Ijsland kwam meteen uit de bus. Dat betekende dat als de Belgian Red Flames zich in Portugal weten te plaatsen dan ontvangen ze op dinsdag 11 oktober 2022 de tegenstander die ze op de eerste speeldag van de groepsfase in Engeland ontmoeten. Niet meteen de eenvoudigste weg dus voor de Belgian Red Flames als ze voor het eerst willen deelnemen aan een WK-eindronde Vrouwenvoetbal.

Dit is de volledige loting:

Donderdag 6 oktober 2022:

Schotland – Oostenrijk;

Wales – Bosniê & Herzegovina;

Portugal – België;

Dinsdag 11 oktober 2022:

Portugal of België – Ijsland;

Schotland of Oostenrijk – Ierland;

Zwitserland – Wales of Bosnië & Herzegovina.

Afhankelijk van wie zich plaatst zal dan één van de drie winnaars nog barrages moeten spelen in Nieuw-Zeeland tussen 17 en 23 februari 2023!

Lees nog meer via:

Website UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Donderdag 6 oktober 2022 valt samen met een Europese voetbalavond bij de mannen. Die dag is er in de UEFA Europa League Braga – Union (21 uur) en in de UEFA Conference League RSC Anderlecht – West Ham United (18u45) en KAA Gent – Djurgarden (21u).

 

 

Share