Share

Op de vijfde speeldag in de Women’s Lotto Super League was leider OHL Women vrij. Dus kon titelverdediger en bekerhouder RSC Anderlecht, dat eerder al bye was toen het in augustus Europees moest spelen, op gelijke hoogte komen met de grootste concurrent voor de titel. Zij kregen met Sporting de Charleroi het bezoek van de rode lantaarn.

Michelle Colson van RSC Anderlecht houdt hier Iman Saki (Charleroi) af. RSC Anderlecht nam in de 2de helft makkelijk afstand van de vrouwelijke Zebra’s! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vrouwelijk paars-wit had niet al te veel moeite met de vrouwelijke Zebra’s. Voor de rust beperkte zich dat tot doelpunten van Lore Jacobs met haar eerste van het seizoen en Marie Minnaert. Beide ex-speelsters van KAA Gent Ladies maakten in de tweede helft hun eerste hat-trick van het seizoen rond. Alleen de Amerikaanse Alexis Taylor Thornton kon tussenin met de 4-0 ook een doelpuntje meepikken. Dankzij die 7-0-overwinning staan RSC Anderlecht en OHL Women na 4 speeldagen met het maximum van de punten (12 op 12) en met hetzelfde aantal gescoorde goals (15) terwijl beide teams in de competitie ook nog geen doelpunt moesten toestaan!

Lore Jacobs (links) en Marie Minnaert (rechts), allebei goed voor 3 doelpunten tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op dezelfde vrijdagavond kon SV Zulte Waregem als het won in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe mee aan de leiding komen van de Women’s Lotto Super League. Pas nadat de thuisploeg vroeg in de tweede helft de score opende via een kopbal van Daphné Wertbrouck na een assist van Lotte Michiels (1-0) kwamen de doelpunten van vrouwelijk Essevee. Via twee speelsters die wel regelmatig scoren in Woluwe namelijk Lisa Lefere op aangeven van Laura Vervacke (1-1) en Laura Vervacke na een vrije trap van Chiara Steyvers (1-2). Marie Bougard van de thuisploeg kreeg in de toegevoegde tijd nog rood voor het onderuit halen van Henriette Awete die alleen op weg naar doel was (90ste + 1′ minuut). Zo staat het team van coach Kenny Engels mooi mee bovenaan de ranglijst zij het met een wedstrijd meer gespeeld. Het was bovendien een mooie repetitie voor de bekerwedstrijd van de week nadien tussen beide ploegen!

SV Zulte Waregem na de winst op bezoek bij FWS Woluwe knap mee bovenaan! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Met een dubbel van Sakina Diki Ouzraoui en een goal van Ludmila Matavkova op aangeven van Davinia Vanmechelen zat Club YLA in Oostakker tegen KAA Gent Ladies al bij de rust op rozen! In de tweede helft straften zowel Rania Boutiebi (ex-KAA Gent Ladies) als Davinia Vanmechelen op aangeven van Marith Decabooter verdedigende fouten van de thuisploeg af om de score op te drijven tot forfaitcijfers. Net over het uur wedstrijd maakte de Slovaakse international Ludmila Matavkova haar tweede van de avond. Zo won Club YLA uiteindelijk met 0-6 bij de vrouwelijke Buffalo’s!

Sakina Ouzraoui Diki en Ludmila Matavkova lukten allebei twee goals voor Club YLA op bezoek bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix;be / Dirk Vuylsteke

SC Eendracht Aalst Ladies kwam thuis tegen KRC Genk Ladies op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Marie Van Caesbroeck na een fout van Romy Camps op Loes Van Mullem (1-0, 16de minuut) maar de bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker. Net voor het halfuur trof Luna Vanzeir de paal (29de minuut). Het was uiteindelijk met een strafschop van Joy Kersten dat de bezoekers langszij kwamen nadat Stephanie Suenens in de zestien Luna Vanzeir foutief onderuit haalde (1-1, 39ste minuut). Voor de rust viel er nog heel wat te beleven met een redding van Aukje van Seijst op een kopbal van Marie Van Caesbroeck (43ste minuut) en aan de overkant een mooie save van Hazel Engelen op een inzet van Sterre Gielen (44ste minuut). In de toegevoegde tijd van het eerste bedrijf trof Aalst dan eerst via Sheila Broos de lat en vervolgens Loes Van Mullem de paal trof (45ste + 2′ minuut). Na de rust nam KRC Genk Ladies de bovenhand en het kwam bijna halfweg de tweede helft op voorsprong via Joy Kersten nadat een hoekschop van Sterre Gielen via Romy Camps twee keer op de lat viel (1-2, 67ste minuut). Vijf minuten voor tijd besliste Kelsey Geraedts de wedstrijd met een lob over Hazel Engelen op aangeven van Chiara Wielockx (1-3, 85ste minuut). Twee minuten later zorgde Sien Vandersanden  vanop de strafschopstip voor de 1-4 nadat SharonaTieleman een onnodige duwfout in de zestien beging op Sterre Gielen (87ste minuut). In de toegevoegde tijd zorgde het ingevallen duo Chiara Wielockx met de assist en Kelsey Geraedts met de goal voor het orgelpunt (1-5, 90ste + 2′ minuut). Zo won KRC Genk Ladies na een boeiend duel met 1-5 in het Pierre Cornelisstadion tegen een moedig Aalst dat eigenlijk wel beter verdiende dan een zware nederlaag.

Sien Vandersanden en Kelsey Geraedts dreven in het slot de score van SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies nog flink op! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de laatste wedstrijd van de speeldag boekte Standard een eerste overwinning in deze competitie op bezoek bij KV Mechelen. Hanne Merkelbach en Noémie Gelders scoorden voor de rust, Zoe Van Eynde via Fiona Dehon en Welma Fon deden dat in de tweede helft zodat het uiteindelijk 0-4 werd en er in totaal 26 doelpunten vielen op deze speeldag!

Welma Fon komt aan de bal en zet een aanval op voor Standard dat met ruime cijfers won op bezoek bij KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Hieronder kan U alle doelpuntenmakers van de vijfde speeldag bekijken:

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies 1-5 (rust: 1-1);

Doelpunten: 16′ Marie Van Caesbroek 1-0 op strafschop, 39′ Joy Kersten 1-1 op strafschop, 67′ Joy Kersten 1-2, 85′ Kelsey Geraedts 1-3, 87′ Sien Vandersanden 1-4 op strafschop, 90′ Kelsey Geraedts 1-5.

KV Mechelen – Standard 0-4 (rust: 0-2);

Doelpunten: 23′ Hanne Merkelbach 0-1, 45′ Noémie Gelders 0-2, 58′ Zoe Van Eynde via Fiona Dehon 0-3, 78′ Welma Fon 0-4.

Vrijdagavond gespeeld:

RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi 7-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 14′ Lore Jacobs 1-0, 16′ Marie Minnaert 2-0, 48′ Lore Jacobs 3-0, 50′ Alexis Thornton 4-0, 63′ Marie Minnaert 5-0, 77′ Lore Jacobs 6-0, 80′ Marie Minnaert 7-0.

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem 1-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 46′ Daphné Wertbrouck 1-0, 68′ Lisa Lefere 1-1, 83′ Laura Vervacke 1-2.

Rode kaart: 90′ + 1′ Marie Bougard (FWS Woluwe).

KAA Gent Ladies – Club YLA 0-6 (rust: );

Doelpunten: 15′ Sakina Diki Ouzraoui 0-1, 17′ Sakina Diki Ouzraoui 0-2, 43′ Ludmila Matavkova 0-3, 46′ Rania Boutiebi 0-4, 59′ Davinia Vanmechelen 0-5, 61′ Ludmila Matavkova 0-6;

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de vijfde speeldag:

OHL Women 4-12 (15-0);

RSC Anderlecht 4-12 (15-0);

SV Zulte Waregem 5-12 (7-3);

Club YLA 4-10 (14-3);

KRC Genk Ladies 4-9 (11-4);

Standard 4-4 (6-5);

KAA Gent Ladies 5-4 (4-12);

FWS Woluwe 5-4 (6-15);

SC Eendracht Aalst 5-3 (4-12);

KV Mechelen 5-3 (1-12);

Sporting de Charleroi 5-0 (1-18);

***De topschutters zijn:

5 goals:

Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Club YLA),

4 goals:

Marie Detruyer (OHL Women), Ludmila Matavkova (Club YLA);

3 goals:

Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Hannah Eurlings (OHL Women), Nikée van Dijk (OHL Women), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA), Joy Kersten (KRC Genk Ladies), Hanne Merkelbach (Standard);

2 goals:

Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Ella Van Kerkhoven (OHL Women), Marie Bougard (FWS Woluwe), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Marie Van Caesbroeck (SC Eendracht Aalst Ladies), Kelsey Geraedts (KRC Genk Ladies);

1 goal:

Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Sterre Gielen (KRC Genk Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (Club YLA), Nurija van Schoonhoven (OHL Women), Amber Tysiak (OHL Women), Alexis Taylor Thornton (RSC Anderlecht), Rania Boutiebi (Club YLA), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Noémie Gelders (Standard), Zoe Van Eynde (Standard), Welma Fon (Standard)

***Dit is het programma van de 6de speeldag op vrijdag 30 september 2022:

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem (20u);

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (20u30);

Op zaterdag 1 oktober 2022:

KV Mechelen – Club YLA (13u30, AFAS Stadion en op Eleven Sports);

Standard – FWS Woluwe (15u30);

SC Eendracht Aalst Ladies – OHL Women (15u);

***Dit is het programma van de 7de speeldag op zaterdag 15 oktober 2022:

KAA Gent Ladies – KV Mechelen (13u30 op Eleven Sports);

Standard – SC Eendracht Aalst Ladies (15u30);

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies (15u30);

Club YLA – RSC Anderlecht (16u15);

OHL Women – Sporting de Charleroi (19u);

Foto’s van alle wedstrijden kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Share