Share

Vier van de vijf Belgian Red Flames stonden ook in het tweede competitieduel van het seizoen aan de aftrap bij hun nieuwe club Fortuna Sittard en dat in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord. Alleen Isabelle Iliano staat vanwege haar revalidatie na haar zware knieblessure nog langs de kant.

Fortuna Sittard voor de aftrap van de eerste thuiswedstrijd tegen Feyenoord met vier van de vijf Belgian Red Flames aan de aftrap! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Sophie Cobussen (ex-Standard) trapte af naar achter maar Feyenoord had nog geen 14 seconden later al een eerste keer naar doel getrapt en op voorsprong kunnen staan. De bal ging immers van achteruit via Danique Ypema diep naar Maxime Bennink en haar voorzet werd door Sabrine Ellouzi naast getrapt. Het was het begin van bezoekende dominantie in het eerste kwartier. Toch had Fortuna Sittard in dat begin op voorsprong kunnen komen maar Alieke Tuin mikte de assist van Samantha van Diemen nipt naast. Diede Lemey noemde het begin van Fortuna Sittard slordig maar daarna namen we de wedstrijd in handen. Jarne Teulings kreeg met enkele leuke acties de tribunes wakker. Er kwamen een goeie 800 toeschouwers opdagen voor deze zondagmiddagwedstrijd op de dag waarop Remco Evenepoel down under in Wollongong voor de eerste wereldkampioen op de weg werd. Fortuna Sittard had voor de rust kunnen scoren via Alieke Tuin maar zij vond eerste Jacintha Weimar op haar weg en even later mikte ze naast (27ste minuut). Fortuna kreeg hoekschoppen maar de goal viel aan de overkant. Danique Ypema kwam met de voorzet, een verwaaide bal volgens de Belgische doelvrouw maar die zette Cheyenne van den Goorbergh wel helemaal vrij in het centrum van de zestien. Tegen haar schot van dichtbij in de winkelhaak had Diede Lemey geen kans (0-1, 45ste minuut).

Esmee de Graaf van Feyenoord probeert Jarne Teulings op de flank af te houden! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook in het begin van de tweede helft was de eerste poging met Cheyenne van den Goorbergh voor Feyenoord maar die was niet succesvol. Op aangeven van Jarne Teulings was ook Tessa Wullaert twee keer gevaarlijk maar haar schoten werden knap gepareerd door Jacintha Weimar. Dat was eerder ook al het geval bij pogingen van Alieke Tuin (53ste minuut). Fortuna bleef met ook Féli Delacauw op het middenveld verder drukken maar de bezoekende doelvrouw hield haar netten schoon ook na een vrije trap van de topschutster aller tijden van de Belgian Red Flames die na zoveel jaar maar nu in Nederland terug in de clubkleuren van Dames Zultse VV mag spelen. Ook twee late pogingen van Caroliena Wolters (ex-Standard en ex-KRC Genk Ladies) vonden de netten niet.

Doelvrouw Jacintha Weimar hield Feyenoord bij momenten overeind uit bij Fortuna Sittard, zo bleef het ook 0-1! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Tessa Wullaert was ontgoocheld omdat ze met haar nieuwe club begint met een 0 op 6: “Op Ajax was het resultaat correct, we kregen ook wel enkele kansen maar Ajax was beter maar vandaag tegen Feyenoord kregen we niet wat we verdienden” Jarne Teulings vond dat ze het niet slecht hadden gedaan. Tegen Feyenoord liep het al beter dan tegen Ajax maar Ajax dat is wel het niveau waar we naartoe willen. Ondanks het feit dat ze in beide duels gewisseld werd is ze blij met de coach: “Roger Reijners is een topcoach en heel goed in de communicatie maar ook streng op de juiste momenten. Je mag niet vergeten dat we nog maar kort samen zijn met deze groep. We hadden veel balbezit maar de eindpas moet nog beter. We zullen ook efficiënter moeten worden. Alleen dan kunnen we de 3 punten pakken!”

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd via Feyenoord TV:

Bekijk een video via Fortuna Supporters Collectief TV:

Bekijk de reportage van Tess Elst op Sporza:

Sporza.be

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond Fortuna Sittard – Feyenoord via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat Lobke Loonen (ex-KAA Gent Ladies) opnieuw scoorde voor ADO Den Haag waar ook Chloé Vande Velde uitkomt in de 0-6-winst uit bij Excelsior. FC Twente, het team van Elena Dhont, won eveneens met 6-0 thuis tegen PEC Zwolle. SC Heerenveen – VV Alkmaar was 2-2. Ajax kwam niet in actie op bezoek bij Telstar omdat het midweeks in de UWCL 2de ronde de terugwedstrijd tegen Arsenal speelt. PSV was vrij.
Share