Share

Op de tweede speeldag stonden er twee interessante burenduels op het programma in de Barclays Women’s Super League. Opener was de Noord-Londense derby tussen Arsenal Ladies en Tottenham Hotspur op zaterdag in het Emirates Stadium, afsluiter de Merseyside derby tussen Liverpool en Everton op Anfield Road!

Foto – (c) Arsenal Women

Arsenal Ladies lukte via EK-topschutster Beth Mead al na vijf minuten de eerste goal van de derby tegen de vrouwelijke Spurs. Het was meteen haar 100ste doelpunt in de FA WSL voor Beth Mead. Arsenal was dominant en het kwam na slecht uitverdedigen van de bezoekers op een dubbele voorsprong dankzij Vivianne Miedema die doelvrouw Spencer met een schot over de grond met de rechtervoet kansloot liet (2-0, 44ste minuut). Kort na de rust kwam Arsenal 3-0 voor dankzij een kopbaldoelpunt van de Braziliaanse centrale verdediger Rafaelle (54ste minuut). Er waren blijkbaar 53.757 tickets verkocht maar het uiteindelijke toeschouwersaantal, een nieuw record voor een wedstrijd in de Barclays Women’s Super League, bedraagt 47.367 toeschouwers. Zij zien halfweg de tweede helft nog een tweede treffer van Vivianne Miedema die op aangeven van Steph Catley voor de 4-0-eindstand!

Bekijk een samenvatting met dank aan BBC Sport / Femmes Football:

27.574 toeschouwers waaronder Liverpool legendes Ian Rush en John Barnes zijn zondagavond op Anfield Road getuige van de Merseyside derby die door de bezoekers van Everton gedomineerd wordt en waarin het jeugdige talent Jess Park een hoofdrol speelde. Megan Finnigan kopte al vroeg de 0-1 op het bord (8ste minuut) waarna Jess Park na een diepe bal van de Zweedse Nathalie Bjorn bijzonder knap de score verdubbelde. De ingevallen Queiroz Costa ook bekend onder de naam Gio snoepte dan nog een bal af van Niamh Fahey Jess Park behield het overzicht en bediende de Zweedse Hanna Bennison voor een derde doelpunt van de Everton Ladies (0-3). Yana Daniëls, die sterk inviel bij Liverpool, zorgde helemaal in het slot voor de enige bal binnen het doelkader van de vrouwelijke Reds maar doelvrouw Courtney Brosnan stond op de goeie plaats om haar poging te stoppen!

Bekijk een samenvatting van de Merseyside derby dankzij:

Tussen beide burenduels in won titelverdediger Chelsea thuis tegen Manchester City met 2-0 haalde Brighton het tegen Reading zonder de geblesseerde Justine Vanhaevermaet met 2-1 en waren er nog uitoverwinningen voor Aston Villa 0-2 op bezoek bij Leicester City met een strafschopgoal van Rachel Daly en voor Manchester United op West Ham United eveneens 0-2. Na 2 speeldagen hebben Arsenal, Aston Villa en Manchester United 6 op 6 terwijl Manchester City, Leicester City en Reading aan het seizoen begonnen zijn zonder punten na twee speeldagen!

Everton Ladies na de winst op bezoek bij Liverpool! Foto – (c) Everton Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share