Share

Op maandag 3 oktober 2022 vond in het Zwitserse Nyon de loting plaats voor de tweede groepsfase ooit in de UEFA Women’s Champions League. Naast tien deelnemers die vorig seizoen al aanwezig waren in deze fase van de competitie maken straks ook zes nieuwe clubs hun debuut in deze lucratieve vrouwelijke editie van het kampioenenbal!

En die zes teams kregen allemaal interessante affiches voorgeschoteld. In groep A mag Vllaznia uit Albanië het opnemen tegen Chelsea, Paris Saint-Germain en Real Madrid. In groep B mogen met Slavia Praag, Sankt Polten en AS Roma drie nieuwkomers op bezoek bij het Duitse VfL Wolfsburg terwijl ze die tweevoudige winnaar van de UWCL ook allemaal mogen ontvangen. In groep C krijgt ook het Zwitserse FC Zürich met titelverdediger Olympique Lyonnais, Arsenal en Juventus aantrekkelijke tegenstanders terwijl Rosengard in groep D met FC Barcelona, Bayern München en SL Benfica allemaal deelnemers die aan hun tweede groepsfase beginnen mag bekampen. Nog meegeven dat de finale begin juni van 2023 in het Phillips Stadium van Eindhoven zal plaatsvinden. Een Belgische of een Nederlandse club zal daar niet aantreden maar wie weet bereikt een Oranje Leeuwin of een Belgian Red Flame de finale.

U kan de loting nog eens herbekijken via DAZN:

De groepsfase in de UEFA Women’s Champions League 2022/23 loopt van woensdag 19 oktober 2022 tot en met donderdag 22 december 2022. In totaal zijn er 48 interessante duels en die zullen allemaal ook te zien zijn via YouTube op DAZN of in het stadion.

Lees nog meer via:

UEFA.com – UWCL 2022-23

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share