Share

Op maandag 3 oktober 2022 begonnen de trainingen richting het eerste barrageduel van de Belgian Red Flames op donderdag 6 oktober 2022 in Vizela tegen Portugal. Er is maar één optie wil het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam voor de eerste keer naar een WK-eindronde en dat is de kwalificatie buitenshuis.

Beide landen, die op de voorbije twee EK’s aanwezig waren (België door zich tweemaal te kwalificeren, Portugal kreeg voor het recente UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland een wildcard nadat Rusland van deelname werd uitgesloten) komen op donderdag 6 oktober 2022 met maar één doel aan de aftrap en dat is zich kost wat kost plaatsen voor dat tweede barrageduel van dinsdag 11 oktober 2022 in Paços de Ferreira (voor Portugal) of in het Koning Boudewijnstadion (voor de Belgian Red Flames) tegen Ijsland.

Geen enkele van deze drie landen stond ooit op een WK-eindronde. Wat uiteindelijk ook het eindresultaat is na die twee barrageduels één van deze drie landen mag zich straks opmaken voor hun WK-debuut. Wie het wordt dat weten we pas op dinsdagavond 11 oktober 2022!

Voor de aftrap van donderdag kan U de persconferentie van maandag in Tubeke herbekijken:

Website KBVB / RBFA

Voor volledige interviews kan U ook terecht via de website van Sporza:

Sporza.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share