Share

Op zaterdagochtend 23 oktober 2022 kan U vanaf 8 uur 30 in de ochtend de loting meemaken voor het negende WK vrouwenvoetbal dat van donderdag 20 juli tot en met zaterdag 20 augustus van volgend jaar zal plaatsvinden in Australië en Nieuw-Zeeland.

De Belgian Red Flames zijn er ondanks de uitbreiding van 24 naar 32 deelnemende landen helaas niet bij op dat WK dat voor het eerst in twee verschillende landen samen zal worden georganiseerd. Ze gingen immers onder leiding van bondscoach Ives Serneels ontgoochelend onderuit in Vizela (2-1) tegen Portugal, dat nadat het enkele dagen later ook Ijsland uitschakelde (4-1 na verlengingen) wel nog een beslissende wedstrijd moet spelen in Nieuw-Zeeland op woensdag 22 februari 2023 tegen de winnaar van het duel Thailand – Kameroen om alsnog te mogen deelnemen in de zomer van volgend jaar!

Carli Lloyd, hier nog aan de bal voor wereldkampioen de Verenigde Staten op het vorige WK 2019 in Frankrijk, mag nu de WK-loting leiden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Hoewel ze nog niet geplaatst zijn wordt het ook voor die landen uitkijken naar de loting die in Auckland zal plaatsvinden en die zal geleid worden door Carli Lloyd en Amanda Davies, de presentatrice van CNN International. Enkele bekende namen zoals Alexi Lalas (ex-voetballer bij de Verenigde Staten), Gilberto Silva (Brazilië) en Ian Wright (Crystal Palace, Arsenal en Engeland) zullen als gasten ook meewerken aan de loting.

De vlaggen van alle landen die al zeker gaan deelnemen! Foto – (c) FIFA.com

 

Gastlanden Nieuw-Zeeland en Australië zijn al zeker geplaatst voor de groepen A en B. De andere zes landen uit pot 1 zijn wereldkampioen Verenigde Staten, Zweden, Duitsland, Europees kampioen Engeland, Frankrijk en Spanje en zij komen dus na loting in één van de groepen C, D, E, F, G en H terecht.. In de tweede pot vinden we Canada, Nederland, Brazilië, Japan, Noorwegen, Italië, China en Zuid-Korea. De derde bokaal bestaat uit Denemarken, Zwitserland, Ierland, Colombia, Argentinië, Vietnam, Costa Rica en Jamaica. De op papier zwakste landen zitten in de vierde pot namelijk Nigeria, Filipijnen, Zuid-Afrika, Marokko, Zambia, de winnaar van play-off A (*), de winnaar van play-off B (**) en de winnaar van play-off C (***).

U kan de loting rechtstreeks volgen via deze link:

FIFA.com – Loting WK 2023

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

PS: Hieronder de landen die nog via een play-off in Nieuw-Zeeland hun plaats op het WK 2023 kunnen afdwingen:

(*) Portugal, Thailand of Kameroen;

(**) Chili, Haïti of Senegal;

(***) Taiwan, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea of Paraguay.

 

 

 

 

Share