Share

De wedstrijd van de 14de speeldag in de Jupiler Pro League tussen Standard en RSC Anderlecht werd op zondag 23 oktober 2022 na 61 minuten en bij een 3-1-stand voor de thuisploeg vanwege het opnieuw gooien van vuurpijlen van paars-witte fans op het veld van Sclessin net als op vrijdag 12 april 2019 definitief stopgezet (*). Zo was de achtste competitienederlaag onder leiding van Felice Mazzu een feit. Tijdens het feestgedruis van Standard achteraf kwam er toch nog een onverwacht en verrassend slot.

Celin Bizet Ildhusoy wordt hier door Belgian Red Flame Sari Kees op de huid gezeten tijdens het WK-kwalificatieduel in Leuven op vrijdag 2 september 2022 dat door Noorwegen met 0-1 gewonnen werd! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Aron Donnum, de Noorse international van Standard, had immers het plan voorbereid om zijn vriendin Célin Bizet, zelf ook voetbalster, ten huwelijk te vragen. Rond de klok van 20 uur 24 ging hij op Sclessin op de knie zitten om de vraag te stellen. Celin Bizet Ildhusoy, geen onbekende in de voetbalwereld want zelf profvoetbalster bij Tottenham Hotspur (**) in de Barclay Women’s Super League en recent nog met Noorwegen aan de slag tegen de Belgian Red Flames in Leuven (0-1-winst), zei volmondig ja! En dus kreeg een triestige avond voor het Belgische voetbal toch nog een mooi staartje door een aankomend huwelijk tussen een voetballer en een voetbalster. Het zal overigens voor beide tortelduifjes niet eenvoudig zijn om een datum te vinden want in de zomer van volgend jaar speelt Celin normaal gezien met Noorwegen het 9de WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. Noorwegen kwam bij de loting zaterdagochtend in groep A terecht met als tegenstanders co-organisator Nieuw-Zeeland, de Filipijnen en Zwitserland. Deze redactie wenst Celin en Aron nu al veel liefdesgeluk toe!

Luister naar Celin Bizet na het WK-kwalificatieduel België – Noorwegen in Leuven dankzij Vrouweteam TV:

Lees nog meer hierover via:

Website Het Laatste Nieuws

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
(*) Op vrijdag 12 april 2019 werd Standard – RSC Anderlecht stopgezet bij 2-0 na iets meer dan een halfuur. Het resultaat werd uiteindelijk omgezet in 5-0! Nu stond het 3-1 na doelpunten van Yari Verschaeren (0-1, 2de minuut), Nicolas Raskin (1-1, 20ste minuut), Marion Joseph Fossey (2-1, 27ste minuut) en Philip Zinckernagel (3-1, 56ste minuut).
 
(**) Zaterdagnamiddag 22 oktober 2022 verloor ze nog met Tottenham Hotspur op Brisbane Road (het stadion van Leyton Orient) tegen Manchester City 0-3. De Jamaicaanse Khadija Shaw lukte een dubbel voor de bezoekers (41ste en 47ste minuut) , Lauren Hemp zorgde voor de derde goal (76ste minuut). Celin Bizet Ildhusoy, die op maandag 24 oktober 2022 jarig is, stond 86 minuten op het veld voor ze vervangen werd door Pools international Nikola Karczewska.
 
PS: Nog meegeven dat de andere topduels van het weekend volgende resultaten hadden. R. Union SG, dat na de uitsluiting van Simon Adingra in de 14de minuut lange tijd met tien speelde en 0-2 achterkwam,, deelde uiteindelijk nog de punten met Club Brugge na een 2-2-gelijkspel en zondag in de vroege namiddag won KRC Genk op bezoek bij R. Antwerp FC met 1-3.
Share