Share

Op maandag 24 oktober 2022 heeft de FIFA het definitieve wedstrijdschema met de juiste uren van aftrap bekendgemaakt voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland De openingswedstrijd wordt op donderdag 20 juli 2023 in het Eden Park van Auckland gespeeld tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen.

Om aan zoveel mogelijk continenten en landen enigszins aantrekkelijke televisieuren voor te schotelen werd zaterdag na afloop van de loting nog niet meteen het definitieve wedstrijdschema bekendgemaakt. Na allerlei commerciële en mediagerelateerde overwegingen is er een definitief voorstel gekomen dat uiteindelijk ook is goedgekeurd en waardoor alle wedstrijden nu een definitief aanvangsuur kregen.

Vera Pauw ging na de loting voor het WK 2023 ook al even een kijkje nemen in het stadion waar Ierland tegen Australië zal voetballen! Foto – (c) FAI

Het duel tussen gastland Nieuw-Zeeland en Noorwegen wordt op donderdag 23 juli 2023 in het Eden Park van Auckland het openingsduel. De aftrap is om 19 uur lokale tijd, dat is om 8 uur ‘s ochtends in België! Drie uur later volgt in het Sydney Football Stadium van Sydney het duel tussen Australië, het andere gastland van dit WK, en Ierland dat met de Nederlandse bondscoach Vera Pauw debuteert op een WK-eindronde! Noteer wel dat er nog twee uur verschil is tussen Australië en Nieuw-Zeeland en dat die wedstrijd om 20 uur lokale tijd en dus om 11 uur in de voormiddag bij ons wordt gespeeld.

De finale van het 9de WK Vrouwenvoetbal zal doorgaan op zondag 20 augustus 2022 in Stadium Australia in Sydney / Gadigal en dat om 20 uur lokale tijd of om 11 uur in de voormiddag in België en Nederland.

Nog meegeven dat de Belgian Red Flames niet aanwezig zijn op het 9de WK Vrouwenvoetbal en dat matchpassen voor het tornooi vanaf dinsdag 25 oktober 2022 te verkrijgen zijn via de website van de FIFA via deze link:

FIFA.com – Tickets WK 2023

Lees nog meer hierover en bekijk het volledige wedstrijdschema via:

Website FIFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share