Share

Op zaterdag 22 oktober 2022 werd er in Auckland geloot voor de eindronde van het WK Vrouwenvoetbal dat van donderdag 20 juli tot en met zaterdag 20 augustus van volgend jaar zal plaatsvinden in Australië en Nieuw-Zeeland. Opvallend was dat er in de groepsfase meteen al een heruitgave komt van de finale van het WK 2019 tussen de Verenigde Staten en Nederland.

In het Aotea Center van Auckland werd een heel spektakel opgevoerd rond de lokale culturen voor de ogen van de wereld en tal van prominenten waaronder eerste ministers, politici, FIFA-voorzitter Gianni Infantino, vertegenwoordigers van de deelnemende landteams, enkele FIFA Legends en de internationale media vooraleer er geloot werd voor de indeling van de acht groepen voor de groepsfase.

Titelverdediger Verenigde Staten mag het in de eerste ronde in groep E in Nieuw-Zeeland opnemen tegen Vietnam, Nederland (waartegen het de WK-finale van 2019 won) en de winnaar van het barrageduel tussen Portugal en Thailand of Kameroen. Europees kampioen Engeland mag het dan weer in groep D in Australië opnemen tegen de winnaar van het barrageduel tussen Chili en Haïti of Senegal, Denemarken en China.

Frankrijk (groep F) en Duitsland (groep H) mogen ook allebei in Australië voetballen. Frankrijk kreeg Jamaica, Brazilië en de winnaar van het derde barrageduel (Panama, Paraguay, Papoe-Nieuw-Guinea of Taiwan) als tegenstanders. Duitsland krijgt debutant Marokko, Colombia en Zuid-Korea als opponenten in de groepsfase.

Spanje (groep C) en Zweden (groep G) spelen hun groepfase in Nieuw-Zeeland met als tegenstanders respectievelijk Costa Rica, Zambia en Japan (groep C) en Zuid-Afrika, Italië en Argentinië (groep G).

Gastland Australië kreeg in groep B als tegenstanders Ierland (voor de openingswedstrijd in Sydney), Nigeria en Olympisch kampioen Canada, Nieuw-Zeeland neemt het in groep A op tegen Noorwegen (hun openingsmatch in Eden), Filipijnen en Zwitserland.

Lees nog meer over de loting voor het WK 2023 via:

Website FIFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share