Op dinsdag 1 november 2022, de dag dat R. Union SG 125 jaar bestaat, stonden er vijf van de acht kwartfinales n de Beker van België  bij de vrouwen op het programma en dat nadat OHL Women zich vorige week al had verzekerd van een ticket voor de kwartfinales. OHL Women won vorige week dinsdag 25 oktober 2022 immers al op bezoek bij de beloften van KRC Genk Ladies.

Standard schakelde bekerhouder RSC Anderlecht uit! Foto – (c) Standard Fémina

Eén van de vijf wedstrijden van dinsdag 1 november 2022 was een heruitgave van de bekerfinale van 2022 destijds gewonnen door RSC Anderlecht op het veld van KV Mechelen tegen Standard 3-0!  Dit keer stonden de vrouwelijke Rouches en bekerhouder RSC Anderlecht tegenover mekaar op terrein 5 van de SL16 Football Campus.in Angleur. Het leverde veel spanning maar slechts één doelpunt op van Maurane Marinucci kort na de rust (1-0, 46ste minuut) en meteen goed voor de kwalificatie van het team van Stephane Guidi. Zo ging RSC Anderlecht na FWS Woluwe als tweede club uit de Women’s Super League uit de Beker van BelgIë.

Lyndsey Van Belle was één van de doelpuntenmakers voor Club YLA tegen KV Mechelen! Foto – (c) KVH

Ook KV Mechelen (6-3-verlies in Aalter op bezoek bij Club YLA) en SC Eendracht Aalst (2-0-verlies op Sporting de Charleroi na goals van Camille Seret in de 25ste minuut en Iman Saki in de 52ste minuut) werden uitgeschakeld net als KAA Gent Ladies dat thuis na strafschoppen verloor tegen eersteklasser Kontich. Dat leek vooraf op papier een interessant duel en dat werd het ook met goals van Fran Meersman (1-0, 3de minuut), Nena Retsin (2-0, 14de minuut), Janne Huysmans (2-1, 57ste minuut), Jasmien Mathys (3-1, 60ste minuut), Anouck Bergen (3-2, 66ste minuut) en Lucinda Michez (3-3, 87ste minuut). Het gelijkspel zorgde ervoor dat er strafschoppen moesten genomen worden om een winnaar aan te duiden en in deze epiloog toonde Kontich zich de betere met Kaily Dhondt die de beslissende elfmeter binnentrapte (3-4)!

KRC Genk Ladies mag verder naar de kwartfinales! Foto – (c) KRC Genk Ladies / AG

KRC Genk Ladies voegde zich later op de dag nog bij de laatste acht door met 1-7 te winnen op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele.  Met doelpunten van Gwen Duijsters (4de minuut), Joy Kersten (7de minuut), Luna Vanzeir (32ste minuut) en Chiara Wielockx (35ste minuut) stond het bij de rust al 0-4. Charlien Ver Eecke milderde dan tot 1-4 (56ste minuut) maar het team van coach Guido Brepoels dreef nadien de score nog op via een dubbel van Chiara Wielockx (58ste en 66ste minuut) en een goal van de ingevallen Jorien Voets (70ste minuut).

Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op woensdag 2 november 2022 ontvangt SV Zulte Waregem om 20 uur nog het beloftenteam van KAA Gent Ladies, Op dinsdag 22 november 2022 spelen de beloftenteams van OH Leuven en Standard op het jeugdcomplex Bruineveld voor het laatste ticket voor de kwartfinales!

***Dit zijn de voorlopige uitslagen in de achtste finales van de Beker van België 2022/23:

Standard – RSC Anderlecht 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 46′ Maurane Marinucci 1-0.

Club YLA – KV Mechelen 6-3 (rust: 2-1);

Doelpunten: 11′ Emily Steijvers 0-1, 13′ Sakina Ouzraoui 1-1, 15′ Rania Boutiebi 2-1, 50′ Jody Vangheluwe 2-2 owngoal, 64′ Noa Corbeels 2-3, 66′ Lisa Vanhentenrijck 3-3 owngoal, 80′ Roosa Funmilayo Ariyo 4-3, 89′ Lyndsey Van Belle 5-3, 90′ + 1′ Davinia Vanmechelen 6-3.

KAA Gent Ladies – Kontich (1ste klasse) 3-3 (rust: 2-0, na 90 minuten: 3-3) (3-4 na strafschoppen);

Doelpunten: 3′ Fran Meersman 1-0, 14′ Nena Retsin 2-0, 57′ Janne Huysmans 2-1, 60′ Jasmien Mathys 3-1, 66′ Anouck Bergen 3-2, 87′ Lucinda Michez 3-3,

Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst Ladies 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 25′ Camille Seret 1-0, 52′ Iman Saki 2-0.

KSK Voorwaarts Zwevezele (1ste klasse) – KRC Genk Ladies 1-7 (rust: 0-4);

Doelpunten: 4′ Gwen Duijsters 0-1, 7′ Joy Kersten 0-2, 32′ Luna Vanzeir 0-3, 35′ Chiara Wielockx 0-4, 56′  Charlien Ver Eecke 1-4, 58′ Chiara Wielockx 1-5, 66′ Chiara Wielockx 1-6, 70′ Jorien Voets 1-7.

Gespeeld op dinsdag 25 oktober 2022:

KRC Genk Ladies B (1ste klasse) – OHL Women 2-7 (rust: 0-4);

Doelpunten: 13′ Debby Coenraets 0-1, 20′ Hannah Eurlings 0-2, 40′ Nikée Van Dijk 0-3, 43′ Nikée Van Dijk 0-4, 50′ Nurija Van Schoonhoven 0-5, 66′ Ella Van Kerkhoven 0-6, 72′ Lucca Beyens 1-6, 78′ Lucca Beyens 2-6, 87′ Jill Janssens 2-7.