Op vrijdagavond 28 oktober 2022 opende de 9de speeldag in de Lotto Women’s Super League met een duel tussen Fémina White Star Woluwe en Sporting de Charleroi, een wedstrijd die de voorbije twee seizoenen telkens in de reguliere competitie op Eleven Sports te zien was. Dit keer was de televisiezender wel aanwezig maar er was geen rechtstreekse uitzending.

Noémie Fourdin, na veel blessureleed, terug op het veld bij Sporting de Charleroi tegen ex-club FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Het was Alysson Duterne die mocht aftrappen voor de vrouwelijke Zebra’s met achterin Noémie Fourdin, de captain van het allereerste seizoen van Sporting de Charleroi op het hoogste niveau die na veel blessureleed vorig seizoen bij FWS Woluwe sinds kort terug fit op het voetbalveld staat. Bijna halfweg de eerste helft waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk toen Elena Parise doorspeelde naar Alysson Duterne en haar schot door Willeke Willems nog gered werd (23ste minuut). Daarna kopte Anaëlle Wiard een vrije trap van Selina Gijsbrechts over het doel van Charleroi (28ste minuut). Céline Verdonck probeerde het dan van ver maar de bal ging nipt naast (35ste minuut) en ook de vrije trap aan de overkant van Ilona Crea met rechts over de muur miste het kader met centimeters (41ste minuut). Op slag van rust counterde Woluwe zich nog naar een kans. Selina Gijsbrechts stuurde Anaëlle Wiard diep maar Josephine Delvaux wist haar nog af te stoppen en de bal in hoekschop te keren (45ste minuut).

Ilona Crea was de gevaarlijkste speelster bij de vrouwelijke Zebra’s! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

In het begin van de tweede helft zette Ilona Crea Willeke Willems meteen aan het werk (51ste minuut). Twee minuten later strandde een voorzetschot van Lotte Michiels op de lat (53ste minuut). Lies Bongaerts speelde dan mooi diep richting Anaëlle Wiard maar haar poging strandde op Josephine Delvaux (54ste minuut) en tien minuten later trapte de spits die inmiddels ook naam maakte in het beach soccer met links hoog in het zijnet toen een uittrap van doelvrouw Josephine Delvaux via Ilona Crea voor haar voeten terecht kwam (64ste minuut). Een vrije trap van Marie Bougard vanop links kwam dan nog in de voeten van Anaëlle Wiard terecht maar de bal sprong te ver van de voet (75ste minuut). In het laatste kwartier bleef het spannend want beide teams speelden met veel inzet en de duels waren fel maar scoren zat er niet meer in. FWS Woluwe verloor dus thuis twee punten, Sporting de Charleroi behaalde het eerste punt van het seizoen tot vreugde van de schare meegereisde fans!

Anaëlle Wiard had de beste mogelijkheden voor FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Achtste speeldag:

Fémina White Star Woluwe – Sporting de Charleroi 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Bekijk de fotoreportage van Kristof De Moor rond FWS Woluwe – Sporting de Charleroi via:

PS: Nog meegeven dat op zaterdag 29 oktober 2022 in de namiddag ook de beloftenteams van FWS Woluwe en Sporting de Charleroi, dat speelsters in het doel moest zetten, tegenover mekaar stonden in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe. In dat duel vielen er wel doelpunten want de thuisploeg won hier met 4-0. De doelpunten waren van Alexia Dooms (1-0, 23ste minuut), Allison Verhoeven (2-0, 32ste minuut), Céliane De Wilde D’Estmael (3-0, 80ste minuut) en een schitterende van Bénédicte Rifflart die met een trap van tegen de middellijn de bal in de winkelhaak deponeerde waarna ze het publiek bedankte voor het applaus (4-0, 89ste minuut)!