Share

In de Franse D1 Féminine stond op zondag 27 september 2015 de topaffiche tussen Lyon en PSG op het programma. De landskampioen en bekerhouder tegen de verliezende finalist van de UEFA Women’s Champions League van vorig seizoen. Lyon bleek eens te meer te sterk voor de bezoekers die in het Stade de Gerland voor 7.037 toeschouwers met zware 5-0-cijfers onderuit gingen. Vrouw van de dag was de Noorse topspits Ada Hegerberg die drie doelpunten lukte (38ste minuut, 53ste minuut en 90ste minuut). Amel Majri scoorde vlak voor de rust de 2-0 na een mooie collectieve aanval (42ste minuut) terwijl Jessica Houara D’Hommeaux na 79 minuten een kopbal van Wendie Renard in eigen doel devieerde.

Lyon staat na 4 speeldagen aan de leiding met het maximum van 16 punten, Montpellier en Juvisy waar Belgian Red Flame Janice Cayman speelt volgen op 2 punten. PSG telt net als Rodez en Albi al 5 punten achterstand. Op de 5de speeldag ontvangt Lyon buur Saint-Etienne, gaat Montpellier op bezoek bij La Roche-sur-Yon en ontvangt Juvisy in Bondoufle Rodez. PSG krijgt rode lantaarn Nîmes op bezoek.

U kan de video met alle doelpunten van Lyon – PSG zien via:

Share