Het was bitter koud in Zaventem voor de laatste wedstrijd van het jaar van RSC Anderlecht in de Women’s Lotto Super League thuis tegen KV Mechelen. Vrouwelijk paars-wit leek eerst moeilijk afstand te kunnen nemen van de tegenstander maar na een bij momenten spetterende tweede helft werd het uiteindelijk nog een overwinning met een half dozijn doelpunten.

De speelsters van RSC Anderlecht tijdens de minuut stilte ter nagedachtenis van de pas overleden clubfotograaf Louis Evrard! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Voor de wedstrijd was er een eerbetoon aan Louis Evrard, de op woensdag 7 december 2022 overleden clubfotograaf die tal van speelsters (ook van de tegenstander) met zijn lens voor de eeuwigheid vastlegde. Zo ook nog afgelopen zaterdag 3 december 2022 op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies. Louis was inderdaad niet weg te denken bij de wedstrijden van vrouwelijk Anderlecht. Na de minuut stilte zei de speaker dan ook ‘Pour toujours avec nous Louis, voor altijd bij ons’!

Marie Minnaert kopte RSC Anderlecht zopas op voorsprong tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

KV Mechelen keek terug op een knap 2-2-gelijkspel op bezoek bij Club YLA en het was in Zaventem meer dan een kwartier wachten vooraleer er een doelpunt viel maar het was er wel eentje van mooie makelij. Samenspel tussen Sarah Wijnants, Laura Deloose en Stefania Vatafu zette uiteindelijk Laura Deloose op weg op de rechterflank en haar voorzet werd door Marie Minnaert knap binnengekopt (1-0, 18de minuut). De bezoekers ontsnapten aan een grotere achterstand toen Marie Minnaert op aangeven van Sarah Wijnants de bal nog over doel plaatste (36ste minuut). Na een handspel van diezelfde Minnaert vlak voor de zestien kreeg ook KV Mechelen een mogelijkheid maar de vrije trap van Matilde Drumont was iets te centraal in het kader om doelvrouw Jill Duijzer te kunnen verontrusten (41ste minuut). Voor de rust trapten ook Sarah Wijnants nog naast en Charlotte Tison nog over het doel. Halfweg was het slechts 1-0.

Sarah Wijnants was opnieuw goed voor een doelpunt en een assist bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

In het begin van de tweede helft mikte Stefania Vatafu eerst over het doel vooraleer Marie Minnaert aan een actie op links begon, twee tegenstanders in de wind zette en vervolgens de score verdubbelde (2-0, 49ste minuut). Daarna kopte Lore Jacobs een vrije trap van Sarah Wijnants naast (55ste minuut) en trapte Sarah Wijnants op aangeven van Esther Buabadi met rechts nipt over het bezoekende doel (61ste minuut). KV Mechelen hield al bij al nog goed stand tot Mariam Abdulai Toloba inviel. Met haar eerste baltoetsen zette ze voor richting centrum waarna Sarah Wijnants de bal in twee tijden (Silke Baccarne zat er nog tussen met de voet) kon binnentrappen (3-0, 68ste minuut). Mariam stuurde vervolgens Sarah Wijnants door op links en haar voorzet werd in het centrum mooi met rechts binnengetrapt door Esther Buabadi (4-0, 71ste minuut).

De bedrijvige Esther Buabadi, hier met Noa Corbeels in de rug, scoorde net als in de heenronde tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Dan was het de beurt aan Mariam Abdulai Toloba om zelf te scoren na een actie opgezet met eerst Sarah Wijnants en vervolgens Laura Deloose (5-0, 79ste minuut). Tenslotte gaf de ex-speelster van KAA Gent Ladies op aangeven van Sarah Wijnants nog een assist voor het zesde en laatste doelpunt van vrouwelijk paars-wit afgerond met een schot via de paal binnen van de ingevallen Amerikaanse Alexis Thornton (6-0, 86ste minuut).

De Amerikaanse Alexis Thornton bedankt Mariam Abdulai Toloba voor de assist bij haar doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de toegevoegde tijd lukte KV Mechelen dan een bezienswaardig eerreddend doelpunt. Ibtissam Bouharat, Marokkaans international en ex-speelster van RSC Anderlecht, mocht met rechts aanleggen vanop ruim dertig meter. De bal verdween onhoudbaar voor doelvrouw Jill Duijzer in de winkelhaak (6-1, 90ste + 2′ minuut). Nu al zeker één van de doelpunten van het jaar in deze competitie!

De speelsters van KV Mechelen feliciteren Ibtissam Bouharat (tweede van links) voor één van de doelpunten van het jaar! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht nam zo voorlopig opnieuw de leiding in de Women’s Lotto Super League met 36 punten uit 13 wedstrijden. OHL Women, dat nog altijd het maximum heeft, speelde pas op zaterdagnamiddag in de Elindus Arena tegen SV Zulte Waregem. KV Mechelen bleef voorlopig 9de met 7 punten uit 13 wedstrijden aangezien het andere duel op vrijdagavond tussen Sporting de Charleroi en FWS Woluwe op 2-2 eindigde!

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan RSCA TV / Eleven Sports:

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – 14de speeldag:

RSC Anderlecht – KV Mechelen 6-1 (rust: 1-0);

Doelpunten:, 18′ Marie Minnaert 1-0, 49′ Marie Minnaert 2-0, 68′ Sarah Wijnants 3-0, 71′ Esther Buabadi 4-0, 79′ Mariam Abdulai Toloba 5-0, 86′ Alexis Thornton 6-0, 90′ + 2′ Ibtissam Bouharat 6-1.

Bekijk de fotoreportage van Kristof De Moor en Sevil Oktem rond dit duel via:

Lees over de heenwedstrijd via:

PS: Nog op deze vrijdag 9 december 2022 stonden twee van de vier kwartfinales op het programma op het WK 2022 in Qatar. Ze werden allebei beslist na strafschoppen. Kroatië – Brazilië werd 4-2 nadat het na 120 minuten 1-1 stond en na 90 minuten nog 0-0, Nederland – Argentinië werd 3-4 nadat het na 120 minuten 2-2 stond. Dat was ook al de stand na 90 minuten. Zowel Neymar (Brazilië) als Louis Van Gaal (bondscoach Nederland) gaan dit WK niet winnen! Kroatië met Luka Modric en Argentinië met Lionel Messi blijven wel in de race!