SV Zulte Waregem mocht op zaterdag 10 december 2022 in de Elindus Arena met OHL Women, het team met het maximum van de punten in de Women’s Lotto Super League ontvangen. Een wedstrijd die normaal gezien op een bezoekende overwinning had moeten uitdraaien maar dat was zonder de verbetenheid van SV Zulte Waregem gerekend.

OHL Women begon vol goede moed aan het competitieduel in Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

OHL Women had zonder Amber Tysiak in de verdediging op bezoek in Waregem de kansen om vroeg te scoren maar eerst trapte Ella Van Kerkhoven op aangeven van Hannah Eurlings naast (2de minuut), vervolgens mikte ook de mee opgerukte Sari Kees op aangeven van Jill Janssens naast (9de minuut) en tenslotte verkoos Jill Janssens weggestuurd door Ella Van Kerkhoven de bal nog voor te zetten in plaats van zelf haar kans te wagen en naar doel te trappen (10de minuut). Bijna halfweg de eerste helft waren het benen van de thuisploeg die na een voorzet vanop rechts van Hannah Eurlings erger voorkwamen. Nicky Van Den Abbeele kwam tussen voor Ella Van Kerkhoven gevaarlijk kon zijn en de daaropvolgende poging van Nikée Van Dijk werd gered door Amber Bert (22ste minuut). Bij de rust stond het nog 0-0.

Ook de mee opgerukte captain Sari Kees kreeg een kans om te scoren tegen SV Zulte Waregem (hier met Imani Prez). Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Ook na de rust waren er mogelijkheden voor de bezoekers met eerst een schot over doel van Hannah Eurlings nadat Jill Janssens aan de rechterkant eerst Sheryl Merchiers uitspeelde en vervolgens mooi afspeelde (52ste minuut) en kort voor het uur redde Lowiese Seynhaeve een poging van Nikée Van Dijk die mooi vrijgespeeld was nadat Ella Van Kerkhoven de bal doortikte op aangeven van Nurija Van Schoonhoven (59ste minuut). Bij het begin van het slotkwartier leek SV Zulte Waregem dan op weg om eindelijk voor wat gevaar te zorgen maar de scheidsrechter floot een fout tegen de middencirkel op Laura Vervacke in plaats van het voordeel te laten aan Imani Prez die zo goed als alleen op weg naar het Leuvense doel leek te gaan (77ste minuut). Na iets meer dan vier minuten toegevoegde tijd bleef het scorebord in het vroegere Regenboogstadion op 0-0 staan.

Lowiese Seynhaeve was paraat voor SV Zulte Waregem als het nodig was! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

SV Zulte Waregem zorgde onder leiding van coach Kenny Engels dus voor een primeur dit seizoen. Het was het eerste team dat OHL Women in de competitie punten wist af te snoepen. Een opsteker voor het bezoek van de Essevee Women aan de Ghelamco Arena waar ze op zaterdag 17 december 2022 het jaar mogen afsluiten tegen KAA Gent Ladies! Voor OHL Women, dat nu bovenaan het klassement voorlopig 2 punten achterstand telt op RSC Anderlecht maar met een wedstrijd minder gespeeld, wacht op de laatste wedstrijddag voor de jaarwisseling ‘de warmste match’ tegen Club YLA in het King Power Stadion at Den Dreef en dat in het kader van de Warmste Week!

SV Zulte Waregem juicht na het 0-0-gelijkspel tegen OHL Women. Het was de eerste ploeg die dit seizoen een punt wist te halen in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – 14de speeldag:

SV Zulte Waregem – OHL Women 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Bekijk de video met dank aan Essevee TV en Eleven Sports:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond SV Zulte Waregem – OHL Women via:

PS: In de andere wedstrijden op deze zaterdag 10 december 2022 in de Women’s Lotto Super League eindigde Standard – KRC Genk Ladies op 1-1 en won Club YLA thuis tegen KAA Gent Ladies met 1-0. Op het WK 2022 in Qatar schakelde Marokko in de kwartfinales Portugal uit na een 1-0-overwinning terwijl Frankrijk in de andere kwartfinale Engeland versloeg met 2-1.