Voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar in de eerste provinciale Brabant ACFF ontving herfstkampioen R. Union St-Gilloise op het Sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel met RU Lasne Ohain een tegenstander die het hen in het begin van het seizoen moeilijk had gemaakt. Toch werd deze moeilijke verplaatsing op vrijdag 16 september 2022 met 2-4 gewonnen. Het was dus uitkijken hoe het deze keer zou gaan tussen de leider en het team dat inmiddels opgeklommen was naar een derde plaats tot op 5 punten van het team van coach Thomas Otuszewski.

Célia Dessart (13) is hier op weg naar het doel van Union. Het doelpunt van de bezoekers viel pas in de tweede helft! Foto – (c) John Hebleut

Beide teams maakten er op de koude zaterdag 10 december 2022 een leuke wedstrijd van met voetbal op niveau. Net voor het kwartier hadden de bezoekers hun beste kans uit de eerste helft toen spits Célia Dessart voorbij de Brusselse doelvrouw Juliette Verhulst ging maar nog naast het doel besloot (13de minuut). Tien minuten later ging een schot van Rossana Moreira De Abreu van de thuisploeg van net buiten de zestien ook maar nipt naast. Zeven minuten voor de rust ontsnapte de thuisploeg toen Alice Pierret een bal diep speelde naar Célia Dessart, zij alleen op doelvrouw Verhulst afging maar foutief afgestopt werd. Een duidelijke voorbeeld van een rode kaart maar scheidsrechter Redouane Paye hield het bij geel voor captain Ariane Waegemans. Na een interessante eerste helft mochten beide teams gaan rusten met een 0-0 op het scorebord.

Marika Winska zorgde in het duel van Union SG tegen RU Lasne Ohain voor drie assists! Foto – (c) John Hebleut

In het begin van de tweede helft schoot Union dan als een speer uit de startblokken. Na een diepe bal van Marika Winska ging Charline Deswaelf voorbij de bezoekende doelvrouw Pomone Fondaire om de score te openen (1-0, 46ste minuut). Iets meer dan een minuut later stond het zelfs 2-0. Marika Winska stuurde nu Rachel Depature aan de rechterkant het strafschopgebied binnen en zij dribbelde zich nog voorbij een speelster van Lasne Ohain om vervolgens met rechts in de verste hoek binnen te trappen (48ste minuut). Zeven minuten na de rust was de wedstrijd definitief gespeeld toen Charline Deswaelf na een diepe bal van Marika Winska op links doorging, vervolgens met de keeper voor zich de bal eenvoudig naar het centrum kon spelen waar Rachel Depature nummer drie aantekende (3-0, 52ste minuut). Union had vervolgens nog verder kunnen uitlopen maar pogingen van Deswaelf en Depature gingen naast. Iets over halfweg de tweede helft kon Célia Dessart dan met een mooie beweging en een schot met rechts naast doelvrouw Verhulst de bezoekers eindelijk met een doelpunt belonen (3-1, 71ste minuut). Toch werd het verlies van de bezoekers nog groter want zes minuten later zette Rossana Moreira De Abreu de eindstand op het bord toen ze na een diepe bal van Marika Winska succesvol afrondde (4-1, 77ste minuut).

Rossana Moreira De Abreu wordt hier nog afgestopt door de bezoekende doelvrouw. Even later lukte het nummer 7 van Union wel de 4-1! Foto – (c) John Hebleut

Er staat nog één wedstrijd op het programma voor R. Union SG voor nieuwjaar en dat is op vrijdag 16 december 2022 op bezoek bij het beloftenteam van ASE De Chastre. Na nieuwjaar gaan ze meteen opnieuw aan de slag met een thuiswedstrijd tegen RSC Ixelles, het enige team waartegen Union voorlopig verloor, op zaterdag 7 januari 2023 en een uitwedstrijd bij het provinciale team van FWS Woluwe, de eerste achtervolger in het klassement! R. Union Lasne Ohain gaat op vrijdag 16 december 2022 op bezoek bij CS Mont-St-Guibert terwijl het op vrijdag 6 januari 2023 al meteen het provinciale team van FWS Woluwe ontvangt.

Herfstkampioen R. Union SG na winst in de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2022 tegen RU Lasne Ohain in de eerste provinciale Brabant ACFF! Foto – (c) John Hebleut