Share

In deze eindejaarsperiode gaan veel mensen op zoek naar een passend kerst- of eindejaarscadeau. Auteur Raf Willems heeft er voor gezorgd dat er naast ‘Het spel lezen’ van Luc Bosmans nog een interessant boek uit het Belgische vrouwenvoetbal kan gegeven worden namelijk de autobiografie van Janice Cayman: Let’s Play!

Janice Cayman, hier aan de bal voor de Belgian Red Flames, tijdens een oefenwedstrijd tegen Luxemburg! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In ‘Janice Cayman: Let’s Play’ kan U het levensverhaal van de tweevoudige Gouden Schoen en de op dit moment Belgische recordinternational lezen. Van het begin toen ze thuis in de tuin met haar broers voetbal speelde tot op het hoogste niveau zoals op het EK 2022 in Engeland met de Belgian Red Flames maar ook in de Verenigde Staten en in Frankrijk bij Olympique Lyonnais, de club waarmee ze inmiddels al twee keer de UEFA Women’s Champions League won. In het boek komen naast haar eigen verhaal ook getuigenissen van haar trainers en van ex-ploeggenoten zowel uit binnen- als buitenland, aan bod waaronder die van Ada Hegerberg, de Noorse winnares van de allereerste Women’s Ballon d’Or.

Janice Cayman speelde met de Belgian Red Flames de kwartfinale van het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het is een boek dat om meer dan alleen voetbal gaat. Mensen die graag een mooi levensverhaal lezen of die inspiratie willen halen uit het verhaal van iemand die uit haar comfortzone stapt om against all odds haar eigen wil en droom na te jagen, zullen met deze biografie het perfecte boek bij de hand hebben.

Het boek telt 200 pagina’s en kost 25 euro.

Het is nu al te verkijgen bij auteur Raf Willems via:

Website Boeken Café

Later zal het ook te vinden zijn bij Standaard Boekhandel via:

Website Standaard Boekhandel

Lees ook nog over het boek ‘Het spel lezen’ van Luc Bosmans via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat Janice Cayman op deze donderdagavond met haar club Olympique Lyonnais te gast is in het Emirates Stadium voor het vijfde duel in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League en dat tegen Arsenal.
 
De wedstrijd kan U volledig bekijken via DAZN:

 

Share